www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Иван Влъчков с победа на "Нюрбургринг"

02.07.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Писта | Автор: Georgi Ivanov | 4271 прочитания
A+ | A-

Българският пилот в GT4 Централна Европа продължи победната си серия в сезон 2018, като вчера спечели първото място при аматьорите във втория старт на пистата „Нюрбургринг” в Германия. Този сезон Влъчков отново се състезава за екипа на Росен Даскалов – София Кар Моторспорт с болида Sin Car R1. В събота Иван завърши 3-и, но вчера спечели убедително в категорията на аматьорите.

Във второто състезание на съкратения вариант на „Нюрбургринг” Иван стартира втори на решетката и като лидер в своя клас. Той запази тази позиция след старта, а след това поддържаше отлично темпо и опази 3-ата позиция в общото подреждане и първата в класа.

Иван бе един от последните, които направиха задължителното си спиране в бокса в средата на надпреварата, сред което се върна на пистата като лидер при аматьорите и 4-и в генералното класиране. До финала българският пилот пропусна още един "професионалист", за да завърши 5-и и убедително първи в класа си с аванс от 15 сек пред втория Марчинкиевич с Мазерати.

"Благодаря на Дамасцена Алба АСК, Николай Мончев, семейство Даскалови, невероятните механици, уникалната българска кола Sin Car R1, на моите родители, каза Иван, който в събота стана на 19 години. - Без тях нямаше да съм тук. Благодаря и на всички, които ме подкрепят и са до мен."Тагове: Росен ДаскаловНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ