www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Колко конски сили са останали в Skoda Octavia 1.9 TDI на 700 хил. км? (видео)

11.06.2018 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Angel Sergeev | 61294 прочитания
A+ | A-

Спомняте ли си онази Skoda Octavia от 1998 година, която е изминала над 700 000 километра, но все още се държи като нова кола? Е, същият този чешки седан се качи на дино стенд за измерване на мощността.

След като успя да измине 1298 километра със само едно зареждане на дизеловия резервоар, колата показва хич не лоши стойности на стенда. Средните показания са за малко над 106 к.с. и 245 Нм въртящ момент.

Тук е важно да споменем, че, когато излиза от завода през 1998 г., автомобилът има само 90 к.с. Около 9 години по-късно той преминава през доработка на мотора, като е сменен само софтуерът на управляващия компютър. Тогава силата се покачва до 110 к.с.

В предишните серии от водещия разбрахме, че колата е имала два собственика до момента, като и двамата са се грижили за нея перфектно, а цената при последната и продажба е минималните 200 паунда или под 450 лв.

Много важно е да се отбележи, че амортисьорите, изпускателната система, моторът и турбото са в оригиналното си състояние и не са били сменяни или ремонтирани.  

Най-грубо казано, тази Octavia е стигнала и почти се е върнала до Луната или е направила над 17 пълни обиколки на Земята. Разбира се, не всички компоненти работят, но нищо механично не показва износване. С проблем са стъклоповдигачите, климатика и отварянето на вратите, но това са относително лесни за отстраняване проблеми.

Създателите на YouTube серията за Octavia 1.9 TDI и сегашни собственици на колата, колегите ни от CarThrottle, обещават, че не просто няма да изхвърлят колата, а ще се грижат за нея и ще я възстановят до оригиналния й свеж вид.
Тагове: skodaoctaviaНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ