www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Subaru спечели в класа си в "24 часа на "Нюрбургринг"

15.05.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Писта | Автор: Georgi Ivanov | 2566 прочитания
A+ | A-

Subaru спечели първото място в своя клас SP-3T (обем на двигателя до 2 литра с турбо) в „24 часа на „Нюрбургринг”, като марката беше представлявана от STI (Subaru Tecnica International) и тимът използва състезателен автомобил WRX STI NBR Challenge 2018, разработен на базата на сериен WRX STI.

Тимът на STI стартира от първа позиция в своя клас, но в първата половина на състезанието се появиха технически проблеми в колата, които обаче бяха отстранени от механиците на тима, шестима от които идват от дилърската мрежа на Subaru в Япония.

Четиримата пилоти на Subaru в това състезание Карло ван Дам (Холандия), Тим Шрик (Германия), Хидеки Ямаучи (Япония) и Такуто Игучи (Япония) успяха да догонят лидерите в клас SP-3T и в 10-я час след старта на състезанието колата на Subaru си върна първото място.

Един час преди финала се появи проблем в двигателя, но екипът се справи бързо и лидерите в класа се върнаха навреме на пистата.

STI записа победа в клас SP-3T и 62-о място в общото класиране. Това е пета победа в класа за Subaru/STI и реванш за загубата през миналата година.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ