www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Citroen иска Льоб да кара в още ралита

14.03.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Рали | Автор: Georgi Ivanov | 2487 прочитания
A+ | A-

Шефът на Citroen Sport Пиер Будар обяви, че тимът иска 9-кратният световен шампион Себастиен Льоб да участва в повече ралита извън трите този сезон, за които двете страни вече са се споразумели.

Себ се завърна в WRC в рали „Мексико” през миналия уикенд и поведе в състезанието, но в събота спука гума, загуби почти 2 минути и половина докато я смени и се смъкна от първо на пето място. Но участието му в Мексико, където той има шест победи се отрази отлично на интереса към ралито, както и на конкуренцията в хода на състезанието.

Будар беше подкрепен от първия пилот на тима Крис Мийк, който също каза, че иска да види Себ зад волана на С3 WRC в повече ралита, дори и да не са тази година.

„Имаме споразумение за три състезания от световния шампионат, това е сделката към момента – обясни Будар. – Следващите стартове на Льоб са в Корсика и Испания, а след тях ще говорим отново, за да видим дали е възможно да се уговорим за нещо друго.

„Няма тим мениджър в световния шампионат, който да не иска Льоб в тима си, при това с програма за целия сезон, като това важи и за нас.”

Будар обясни, че е бил впечатлен от скоростта, която демонстрира Льоб при завръщането си в макадамовите ралита след 5-годишна пауза.

„Мексико се оказа отлично доказателство за нивото на представянето на Себ – допълни шефът на Citroen Sport. – Видяхме, че той все още е много бърз, а освен това Себ показа, че много бързо се адаптира към новия за него автомобил.

„Когато той пое лидерството в средата на втория ден, това стана в разгара на битката за първото място, всички натискаха много сериозно, не сме очаквали, че той ще се включи в тази битка толкова бързо.

„Знаехме, че той може да прави страхотни неща зад волана, но мислехме, че ще му трябва повече време за адаптация.”

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ