www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Рос Браун: Формула 1 ще я има и без Ferrari

09.01.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 1112 прочитания
A+ | A-

Моторспорт директорът на Формула 1 Рос Браун е уверен, че световният шампионат ще оцелее без всеки един от отборите, участващи в момента, включително и Ferrari. Но бившият технически директор на Скудерията направи уточнението, че ще стори всичко, което е по силите му, за да задържи италианците в спорта.

Този коментар на Браун идва малко след заплахите на Серджо Маркионе, че Ferrari ще напусне Формула 1, тъй като в Маранело не харесват задаващите се нови правила – както за моторите, така и за налагането на таван на бюджетите. Във Ferrari са против налагането на стандартизация на голям брой компоненти в колите и се опасяват, че така ще загубят някои от най-ценните си предимства.

„Ferrari са здраво свързани с Формула 1 и ние не искаме да ги губим – обясни Браун. – За нас рамката на правилата и условията, при които се състезават участниците, трябва да бъдат приемливи за всички и има някои неща, които искаме да променим. Надявам се, че дори след тези промени във Ferrari ще се чувстват комфортно и добре приети във Формула 1.

„Формула 1 винаги ще оцелее, без значение кои отбори участват в шампионата. Виждали сме това много пъти преди – отиват си световни шампиони, изчезват цели отбори, загивали са пилоти, спортът се възстановява и продължава напред. Това ще продължи, без значение дали Liberty Media и аз участваме или не или пък Ferrari е в или извън спорта.

„Но не мисля, че Формула 1 ще е по-добър шампионат без Ferrari, така че трябва да намерим решение на това заедно с тях. Но не можем да стигнем до ситуация, в която един отбор – дали ще е Ferrari, Mercedes или Renault – ще определя какво да правим. Не можеш да управляваш спорт, в който да правиш това, което ти нареждат участниците.”

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ