www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Добре дошли в Якутск - тук е -50 градуса, но колите не спират да се движат (видео)

03.01.2018 | Авто новини: Клюки » Любопитно, хоби | Автор: Angel Sergeev | 52668 прочитания
A+ | A-

В България през тази зима се радваме на доста приятни за сезона температури и почти нулева снежна покривка. Ако при следващото застудяване все пак почувствате, че ви е много студено, то изгледайте внимателно видеото по-долу.

То ни изпраща в град Якутск, столицата на област Якутия в Русия. Един град, населяван от над 300 000 човека, който може да се похвали с едни от най-ниските температури на Земята и може би най-големите годишни температурни амплитуди.

Към момента там е относително топло - информация от специализирания сайт AccuWeather показва стойности близки до -30 градуса по Целзий, но няколко дни преди Нова Година нивата са били около от -45 до -51 градуса.

Бърза справка в Wikipedia показва, че най-ниската измерена температура там е около -64 градуса, а още по-шокиращ е фактът, че рекордно високата температура е малко над 38 градуса. С други думи, температурната амплитуда може да достигна невероятните 102 градуса!

Иначе, както се вижда от прикаченото видео, нищо не спира автомобилния живот в Якутск, дори и в големите студове. По-голяма част от колите там са оборудвани с допълнителни нагреватели, а почти всички имат и покритие на радиаторната решетка, което подпомага запазването на топлината на двигателя.
Тагове: русияНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ