www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

BMW ще предлага и електрически SUV модели

06.12.2017 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 1513 прочитания
A+ | A-

BMW може да разшири електрическата си гама с добавянето на компактни и луксозни модели, както и SUV автомобили, за да отговори на посоката, която взима автомобилната индустрия към лансирането на все повече електрифицирани автомобили.

Компанията запази наименованията от i1 до i9, както и тези от iX1 до iX9, като последните ще са запазени за SUV моделите.

В момента BMW предлага два модела с означението i – изцяло електрическият i3 градски хечбек и plug-in хибридът i8. Компанията планира още два електрически модела – единият най-вероятно ще се казва i5, а другият може да получи името i9. BMW използва означението X за своите SUV модели и кросоувъри, така че е логично електрическите такива модели да са iX.

През 2020 година BMW ще лансира електрическата версия на X3 – iX3, обяви главният изпълнителен директор на BMW Харалд Крюгер на среща с медиите тази седмица.

Той не сподели повече подробности за развитието на електрическата гама на BMW, но се очаква електрическият флагман на марката да е i9. Той пък ще има кросоувър вариант – iX9.

Запазването на тези имена подсказва, че класическата SUV гама на BMW ще продължи да расте и ще включи моделите X8 и X9. Много е вероятно X9 да бъде насочен основно към пазари като САЩ, Китай, Русия и Близкия Изток, където има сериозен интерес към модели, които ще се по-големи от X7, който ще бъде представен скоро и се очаква да е с дължина над 5 метра.

Догодина ще се появят X2 и X7, който ще е с три реда седалки, като с тях X-гамата на BMW ще включва седем модела.

„Моделната ни офанзива ще е и X-офанзива. Затова и 2018 ще е годината на X-моделите”, обобщи Крюгер.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

FIAT/2017/FiatTipoHD.mp4