www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Rolls-Royce Cullinan ще получи друго име

04.12.2017 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 1361 прочитания
A+ | A-

Догодина Rolls-Royce най-после ще представи първия си SUV модел, а индустрията очаква появата на един от най-луксозните автомобили в историята. Проектът носи името Cullinan, но според информация от британската компания, серийната версия на всъдехода може да получи съвсем различно название.

Това име би трябвало да стане известно в рамките на първото тримесечие на следващата година, като от Rolls-Royce потвърдиха, че Cullinan е само „работно наименование на проекта”.

Платформата, върху която е създаден Cullinan носи името Architecture of Luxury, типично за Rolls-Royce и вече се използва при Phantom. Неслучайно се очаква Cullinan да е „един от най-луксозните автомобили”, тъй като новият SUV няма да отнеме тази първа позиция точно от Phantom, който ще остане най-луксозният автомобил, произвеждан под шапката на BMW Group.

Използването на една и съща платформа при двата модела подсказва, че и Cullinan ще бъде задвижван от вече познатия 6,75-литров V12 двигател, който при Phantom е с мощност 563 конски сили. Все пак SUV моделът ще е малко по-бавен от Phantom, но се очаква да покрива спринта от 0 до 96 км/ч за 6 секунди.

Очаква се премиерата на Cullinan, който ще е пряк съперник на Bentley Bentayga, да е през първата половина на следващата година, като най-смелите прогнози сочат, че това може да се случи още през март в Женева.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

FIAT/2017/FiatTipoHD.mp4
facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ