www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Изненада: Tesla показа новия Roadster, ускорява от 0 до 100 за 1.9 сек.!

17.11.2017 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Angel Sergeev | 11594 прочитания
A+ | A-

По време на презентацията на изцяло електрическия влекач на Tesla, калифорнийската компания поднесе огромна инзненада, представяйки новото поколение на спортния Roadster.

Автомобилът все още не е готов за продажба, като лансирането му ще стане през 2020 година. Въпреки това, голяма част от детайлите около него са вече известни.

И преди да споделим всички цифри, ще започнем с една наистина умопомрачителна. Става дума за въртящия момент, който възлиза на нечуваните до момента 10 000 Нм! И не, това не е шега, а официална цифра, разпространена от Tesla.

Това ще превърне Roadster не просто в най-силната кола в производство, но и съответно най-бързата със своето ускорение от 0 до 98 км/ч в рамките на едва 1.9 секунди. От покой до 160 км/ч колата ще спринтира за малко над 4 секунди.

Приблизително толкова впечатляващи са числата и за максимална скорост - 400 км/ч, и пробег с едно зареждане - почти 1000 км. По време на презентацията, Илон Мъск обеща, че колата ще може да изминава разстоянието между Лос Анджелис и Сан Франциско и обратно без необходимост от презареждане.

Всички цифри се отнасят до показания прототип на модела, като не е изключена вероятността да има измененя и то в положителна посока, когато серийната кола е готова през 2020 г.Тагове: teslaroadsterНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

FIAT/2017/FiatTipoHD.mp4
facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ