www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Ford ще предлага рали ръчна спирачка за Focus RS (видео)

01.11.2017 | Авто новини: Клюки » Любопитно | Автор: Angel Sergeev | 5087 прочитания
A+ | A-

Ford показа по време на изложението за тунинг SEMA новото си предложение за дрифт феновете. Става дума за мигновена ръчна спирачка, управлявана от голям лост вдясно от волана - по подобие на ръчните спирачки в рали автомобилите.

Идеята на добавката е да улесни дрифтърите да блокират задните колела на спортния 4х4 хечбек. От Синия овал припомнят, че употребата й е позволена само на писта.

Интересното тук е начинът, по който е реализирана спирачката. За разлика от рали автомобилите, които използват специални спирачни апарати и като цяло различна спирачна система, тук промени по задните апарати не са необходими. 

Спирачката изпраща електрически импулс до компютъра, който мигновено изключва задния диференциал и чрез ABS системата блокира задните колела.

На практика, липсва директна механична връзка между лоста до шофьорското място и задните колела. Именно заради това от Ford наричат добавката "електронна спирачка".

От компанията обясняват, че за разработката на спирачката е помагал лично дрифт легендата Кен Блок. Продажбите започват от следващия месец.
Тагове: fordfocus rsНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ