www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Ford ще прави електромобили с Mahindra

20.09.2017 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 1411 прочитания
A+ | A-

Ford и индийският гигант Mahindra ще разработват съвместно електромобили, като първият етап от сътрудничеството им трябва да продължи три години, след което двете компании ще решават дали да продължат заедно.

Става въпрос за съвместни разработки в областта на електромобилите, автономното придвижване и свързването на автомобилите един с друг.

Отделно от това Mahindra трябва да помогне на Ford да навлезе на индийския пазар, където продажбите се оценяват на 30 милиарда долара годишно, а американците ще помогнат на Mahindra да стъпи на нови пазари.

Ford е една от първите чуждестранни компании, появила се в Индия – това стана през 1995 година и в следващите 10 години гигантът работи точно с Mahindra, като двете компании произвеждаха автомобили в общ завод в град Ченаи.

Сега моделната гама на Ford в Индия е впечатляваща: пет модела, сред които са Mustang и EcoSport, а освен моделите си с конвенционални двигатели Mahindra предлага и три електрически модела: градският e2o, миниванът eSupro и моторолерът e-Alfa Mini.

Пазарът на автомобили в Индия постоянно расте и през 2020 година може да е №3 в света след Китай и САЩ. Някои компании имат сериозно присъствия там – като Hyundai и Suzuki, а други – като General Motors, предпочитат да се изтеглят.

Mahindra участва и в световния шампионат за електрически болиди Формула Е, където има собствен тим, чийто пилоти бяха сред победителите през изминалия трети сезон.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ