www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Хакинен ще покара шампионски болид на Фитипалди

12.08.2017 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 1457 прочитания
A+ | A-

Седмицата на автомобилите в Монтерей ще предложи много забавления на феновете, като естествено най-известната проява е Конкурсът за елегантност в Пебъл Бийч, но почитателите на моторните спортове си харесаха нещо друго.

Между 17 и 20 август ще бъдат отбелязани 60 години от построяването на пистата „Лагуна Сека”, както и 70 години от основаването на Ferrari. Така че следващият уикенд обещава много приятни емоции за тези, които ще се разходят до „Лагуна Сека”.

Там двукратният световен шампион във Формула 1 Мика Хакинен ще демонстрира болида на Емерсон Фитипалди от сезон 1974 – М23. Да, това е колата, с която легендарният бразилец печели втората си световна титла. Финландецът ще кара болида на два пъти по 15 минути в петък и събота.

Хакинен замества в тази изява друг световен шампион – Дженсън Бътън, на когото в последния момент му изникнаха други спешни ангажименти.

Организаторите обещават стотици състезателни автомобили от цял свят, които ще могат да се видят на „Лагуна Сека”, макар че огромната част от тях няма да излязат на трасето.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

FIAT/2017/FiatTipoHD.mp4
facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

FIAT/2017/FiatTipoHD.mp4