www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Все още има живот за комби моделите

16.06.2017 | Авто новини: Коментари » Коментар | Автор: Georgi Ivanov | 3955 прочитания
A+ | A-

Логиката казва, че ръстът на продажбите на кросоувъри и SUV модели трябва да намали присъствието на класическите седани и особено комби версиите на европейския и световния пазар. Това, разбира се, е вярно, но тенденцията в никакъв случай не е абсолютна и комби версиите на популярните модели не са обречени.

Последното доказателство дойде тази седмица с премиерата Jaguar XF Sportbrake.

И данните от пазара във Великобритания дават надежда на производителите на комби модели. Пазарният им дял се е покачил с почти 40% между 2014 и 2016 година – от 413 947 на 573 266, като става въпрос за продажби на нови автомобили.

В Германия около 60% от продажбите в премиум сегмента на средния клас се падат на комби версиите, като тук сериозно присъстват 5-ата серия на BMW и E-класата на Mercedes. Така че не би трябвало да сме учудени, ако в близко бъдеще XF Sportbrake постигне по-добри пазарни резултати от седана XF.

Това означава, че красивото комби има потенциал да се превърне в машинка за пари за Jaguar, най-малкото защото производството му, което е базирано на новия XF сега е доста по-евтино в сравнение с предишното поколение на комбито. Освен това, XF Sportbrake ще дебютира и в Щатите, където Volvo показа, че интересът към красивите и качествени комби автомобили не е изчезнал. Да, в Америка продажбите не са големи – 188 959 бройки през 2015 година, но пък търсенето е постоянно, а клиентите са лоялни.

Така че, наистина има надежда.

Сам Шиън, списание Autocar

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

FIAT/2017/FiatTipoHD.mp4
facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

FIAT/2017/FiatTipoHD.mp4