www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Все още има живот за комби моделите

16.06.2017 | Авто новини: Коментари » Коментар | Автор: Georgi Ivanov | 7242 прочитания
A+ | A-

Логиката казва, че ръстът на продажбите на кросоувъри и SUV модели трябва да намали присъствието на класическите седани и особено комби версиите на европейския и световния пазар. Това, разбира се, е вярно, но тенденцията в никакъв случай не е абсолютна и комби версиите на популярните модели не са обречени.

Последното доказателство дойде тази седмица с премиерата Jaguar XF Sportbrake.

И данните от пазара във Великобритания дават надежда на производителите на комби модели. Пазарният им дял се е покачил с почти 40% между 2014 и 2016 година – от 413 947 на 573 266, като става въпрос за продажби на нови автомобили.

В Германия около 60% от продажбите в премиум сегмента на средния клас се падат на комби версиите, като тук сериозно присъстват 5-ата серия на BMW и E-класата на Mercedes. Така че не би трябвало да сме учудени, ако в близко бъдеще XF Sportbrake постигне по-добри пазарни резултати от седана XF.

Това означава, че красивото комби има потенциал да се превърне в машинка за пари за Jaguar, най-малкото защото производството му, което е базирано на новия XF сега е доста по-евтино в сравнение с предишното поколение на комбито. Освен това, XF Sportbrake ще дебютира и в Щатите, където Volvo показа, че интересът към красивите и качествени комби автомобили не е изчезнал. Да, в Америка продажбите не са големи – 188 959 бройки през 2015 година, но пък търсенето е постоянно, а клиентите са лоялни.

Така че, наистина има надежда.

Сам Шиън, списание Autocar

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ