www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

XE SV Project 8 е най-мощният сериен Jaguar (видео)

26.05.2017 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 2793 прочитания
A+ | A-

Елитното подразделение на Jaguar Land Rover – Special Vehicle Operations успя да преобрази седана XE, превръщайки го в най-мощния сериен модел на марката. Дори от SVO обясняват, че са „издигнали аеродинамиката и инженерното представяне на автомобила на друго ниво”. Много силни думи, които обаче в този случай са идеално подкрепени от фактите.

Специалната версия на XE, която получава дългото име SV Project 8, се задвижва от 5-литров V8 мотор с турбокомпресор, който е с мощност 600 конски сили. Ако се чудите защо е Project 8, ами предишното творение на SVO от 2014 година беше F-Type Project 7, вървят си по ред.

Jaguar обяви, че ще произведе едва 300 бройки от XE SV Project 8, всички те ще бъдат сглобени от SVO в техническия център на подразделението в Ковънтри, а премиерата на колата ще е на Фестивала на скоростта в Гудууд на 30 юни. Два дни по-рано компанията ще обяви пълните технически и динамични показатели на автомобила.

Предполага се, че сериозно промененият седан ще е по-бърз от F-Type SVR, което означава ускорение от 0 до 100 км/ч за по-малко от 3,5 секунди и максимална скорост над 322 км/ч. XE SV Project 8 е със задвижване на четирите колела и ще е сериозен съперник на BMW M3 Competition Package и Mercedes-AMG C63 S, които обаче са нормални серийни модели, а не са специална версия.


Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

FIAT/2017/FiatTipoHD.mp4
facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ