www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Ще стане ли VW Phaeton съперник на Tesla Model S?

11.03.2017 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 4002 прочитания
A+ | A-

Шефът на Volkswagen Херберт Дийс призна, че успехите на Tesla Model S са принудили германската марка да отложи съживяването на луксозния модел Phaeton за 2020 година, като лимузината е била върната за промени в дизайна и подобрения.

„Факт е, че бяхме сериозно напреднали със следващото поколение на Phaeton, но стана ясно, че новият автомобил не е достатъчно голяма крачка напред, колкото се надявахме – обясни Дийс. – Модерният голям седан трябва да може да се бори с Model S на Tesla. Това е автомобилът, който е бестселър в много региони и по който се сравняват всички играчи на пазара.

„Ако ще се връщаме на този пазар, то трябва приемем сериозно присъствието на Tesla и затова развиваме сериозно нашата стратегия за електромобилите.”

Продажбите на досегашното поколение Phaeton в Европа бяха спрени през 2015 година, като на много от големите пазари резкият спад на интереса към лимузината на VW беше обяснен с появата на Tesla Model S. Германската лимузина все още се продава в Китай.

Все още няма официално потвърждение на думите на Дийс, но се очаква, че след промените новият Phaeton ще е пряк съперник на Model S – изцяло електрически седан с впечатляващи мощност и пробег. Дори не е сигурно, че VW ще запази и името Phaeton.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ