www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Монтоя: Алонсо и Фетел са най-добрите във Формула 1!

09.02.2017 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 4012 прочитания
A+ | A-

Бившият пилот във Формула 1 Хуан Пабло Монтоя е на мнение, че Фернандо Алонсо и Себастиан Фетел са най-добрите пилоти в момента в световния шампионат. Алонсо има две титли с Renault през 2005 и 2006 година, а Фетел взе четири поредни в най-силните години на Red Bull между 2010 и 2013.

„Фетел е един от най-завършените пилоти, както и Фернандо, с когото съм карал през цялата си кариера – обясни колумбиецът. - Мисля, че това двамата най-добри пилоти във Формула 1.

„Люис Хамилтън се справя много добре, но той кара най-добрия автомобил. Много лесно човек може да реши, че този, който кара най-добрата кола е най-добрият пилот. Въпросът обаче е как ще се справиш, когато не караш най-добрия автомобил? Мисля, че Фернандо и Себ са минали през това и затова ги смятам за най-добрите.”

Монтоя даде и интересна информация за това как пилотите във Формула 1 се борят със съотборниците си, като обясни какво се е случило между него и Ралф Шумахер в Williams в периода между 2001 и 2004 година.

„Научих много, докато карах заедно с Ралф – призна Монтоя. – Той беше много бърз, но европейските пилоти са много слаби психически. Можеш много лесно да им повлияеш и мисля, че нещо подобно виждаме днес, всъщност това присъства постоянно във Формула 1.

„Когато нещата вървят добре за тях, те са много силни. Когато Люис побеждава, просто няма кой да го спре. Но ако нещо се обърка, следва сериозен срив. Така че ако възможностите на колите във Формула 1 бяха по-изравнени, щяхме да видим как повече пилоти печелят състезания.”

Монтоя обаче е на мнение, че легендарният 7-кратен световен шампион Михаел Шумахер е бил изключение от това правило.

„Мисля, че Михаел беше един от малкото пилоти, които бяха много силни психически. Можеш да му повлияеш, да му влезеш в главата, но той беше наистина силен – обясни Хуан Пабло. – Ралф, от друга страна, също беше много бърз, но човек можеше да го победи, ако успее да му повлияе психически.

„Беше трудно, всички ние имаме слаби страни, но като разбереш къде са ти слабите места, след това можеш да ги оправиш.”

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ