www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Жан Тод: Михаел Шумахер продължава да се бори

31.01.2017 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 6879 прочитания
A+ | A-

Президентът на ФИА Жан Тод осигури нова, макар и оскъдна информация за състоянието на 7-кратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер.

„Михаел е прекрасен човек, истински боец, който и сега продължава да се бори”, заяви Тод на конгреса Spobis в Дюселдорф, посветен на бизнес аспектите на автомобилния спорт.

В последните месеци семейството на Шумахер допълнително затегна ембаргото върху информацията за състоянието на легендарния пилот, който се възстановява в дома си в Швейцария.

В края на 2013 година Михаел претърпя тежко падане на ски във Франция, след което прекара половин година в кома и лекарите му направиха поне две животоспасяващи черепно-мозъчни операции.

„По времето, когато аз бях начело на Ferrari, а Михаел караше за италианския тим, успяхме да поставим някои страхотни рекорди във Формула 1 – допълни Тод. – При нас всичко се получи отлично, но аз смятам, че рекордите са за това – да бъдат подобрявани, така че това е възможно.

„Един или двама човека не могат да променят един отбор от Формула 1, но с Михаел създадохме уникална атмосфера във Ferrari и невероятен екип.

„Михаел винаги е бил страхотен професионалист, обръщаше внимание на всичко, дори и най-дребните неща. Никога не е бил сигурен, че ще може да спечели едно или друго състезание, но винаги се бореше.

„Дори в сезоните, когато си беше осигурил предсрочно световната титла, той искаше във всеки следващ старт да изпита себе си, дали все още има мотивация да се бори за победи.”

Шумахер е най-успешният пилот в историята на Формула 1 със седем световни титли и 91 победи.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ