www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Рали "Дакар": Льоб отново излезе начело

11.01.2017 | Авто новини: Авто Спорт » Офроуд | Автор: Georgi Ivanov | 9519 прочитания
A+ | A-

9-кратният световен рали шампион Себастиен Льоб (Peugeot 3008 DKR) спечели осмия етап от рали „Дакар” и това му позволи да се върне начело на класирането при автомобилите. Вчера екипажите караха от Уюуни, Боливия до Салта в Аржентина, като отсечката беше дълга 492 километра със зона за неутрализация на границата между двете държави. Но заради силните дъждове в Боливия, първата част на етапа беше съкратена с 73 километра.

Стефан Петерханзел (Peugeot 3008 DKR) стартира вчерашният етап като водач в класирането и беше най-бърз на първите две междинни контроли, но след това спря за кратко и на зоната за неутрализация Льоб вече беше пред него. В Аржентина Себ продължи да се откъсва напред и в един момент авансът му пред победителя от миналата година достигна 5 минути.

Малко по-късно Льоб спука гума и това отне част от аванса му, но на финала той беше с над 3 минути по-бърз от Петерханзел, което му осигури първата позиция във временното класиране. Авансът на Себ пред Стефан е 1,38 минути.

И вчера Льоб и Петерханзел успяха да увеличат още аванса си пред Сирил Депре (Peugeot 3008 DKR) и Нани Рома (Toyota). Депре е на 17 минути от Льоб, но си върна третото място в общото класиране, а Рома отстъпи на 4-ата поздиция.

Хоан Бареда с Honda спечели осмия етап при мотоциклетистите, а лидерът Сам Съндърланд с КТМ увеличи аванса си в общото класиране. Бареда, който беше начело в началото на състезанието, но изостана, след като получи наказание от 1 час, вчера беше недостижим за съперниците си. До границата с Аржентина най-сериозният преследвач на Бареда беше Хоан Педреро с Sherco, а след това в Топ 3 влязоха Матиас Валкнер и Съндърланд, които завършиха на тези позиции.

Бареда спечели етапа с 3,51 минути пред Валкнер, а Съндърланд остана на 3 секунди зад Матиас.

След този етап британецът води с 20,58 минути на Пабло Кинтанила с Husqvarna и с 28,49 минути на Адриан ван Беверен с Yamaha.

При камионите втората си етапна победа тази година взе Мартин ван ден Бринк (Renault), а начело в общото подреждане се върна Дмитрий Сотников (Камаз). Ван ден Бринк, който беше начело след втория етап до момента, в който камионът му се подпали, победи вчера Федерико Виларга (Iveco) със 17 секунди, а зад тях завършиха звездите на Камаз Едуард Николаев и Сотников, които са и претенденти за победата в крайното класиране.

Разликите в челото остават много малки – Сотников води с 1,46 минути пред Николаев, а на 2,20 минути зад водача е Жерар де Рой с Iveco, който вчера изпусна първото място, тъй като загуби 7 минути в края на етапа.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ