www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Цетче не очаква проблеми за европейските коли в САЩ

19.12.2016 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 3750 прочитания
A+ | A-

Главният изпълнителен директор на Daimler Дитер Цетче заяви, че не очаква администрацията на новия президент на САЩ Доналд Тръмп да фаворизира американските автомобили за сметка на европейските. Цетче допълни, че не очаква сериозни протекционистични мерки в Щатите след края на втория мандат на Барак Обаме.

„Трудно ми е да повярвам, че ще се стигне до някакви тежки и наказателни мита – обясни Цетче пред Bild am Sonntag. – Също така не очаквам и каквито и да е негативни последици за завода на Daimler в щата Алабама.”

Шефът на Mercedes допълни, че ако в Щатите се появят мерки на протекционизъм, то те ще засегнат повече американската автомобилна индустрия, не толкова европейската.

"Силното развитие на американската икономика се дължи на ръста, който постига световната икономика, така че едва ли ще има място за протекционизъм", прогнозира Цетче.

Освен това, Цетче обясни, че не се притеснява за имиджа на дизеловите автомобили в Америка след скандала „Дизелгейт”, при който беше разкрито, че дизелите на Volkswagen се предлагат със софтуеър, който лъже на тестовете за вредни емисии, а при реална употреба автомобилите отделят до 40 пъти повече отровни газове.

„Дизелите в Щатите са нишов продукт, те заемат по-малко от 1 процент от общите продажби на нови автомобили на този пазар – заяви Цетче. – Но скандалът „Дизелгейт” се отрази неблагоприятно на цялата автомобилна индустрия, не само на Volksagen.

„Ние сме уверени, че дизеловите мотори са необходимост, ако искаме да намалим нивата на въглероден двуокис, които се отделят от транспортната индустрия.”

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ