www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Ожие поведе в рали "Швеция"

12.02.2016 | Авто новини: Авто Спорт » Рали | Автор: Georgi Ivanov | 1121 прочитания
A+ | A-

Ожие поведе в рали "Швеция"

Световният шампион Себастиен Ожие с VW Polo WRC е начело в рали „Швеция”, втори кръг от шампионата на планетата след първите три етапа на състезанието. Ожие спечели и трите етапа и има 24 секунди аванс, въпреки че удари предната част на колата си в дълбока локва. Втори се движи съотборникът му Андреас Микелсен, който загуби доста време на същото място, а в първите две отсечки беше много близо до времената на Ожие, който спечели в Швеция миналата година.

Трети е Крис Мийк със Citroen DS3 WRC, който е само на 4 секунди зад Микелсен, а четвърти върви испанската звезда на Hyundai Дани Сордо. Мадс Остберг и От Танак допълват Топ 6, като двамата са разделени само от 1,3 секунди.

Още в началото на състезанието изостана един от фаворитите – финландският пилот на VW Яри-Мати Латвала, който получи повреда в трансмисията и остана само с две задвижващи колела в първата отсечка. Латвала загуби 4 минути. Също заради проблеми с трансмисията изостана и Тиери Нювил, който обаче загуби само една минута днес.

Провеждането на състезанието беше под въпрос заради липсата на сняг по етапите и високите температури в Швеция, които доведоха до стопяването на снега и леда по отсечките.СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ