www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Британци съживяват Wiesmann

17.11.2015 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Georgi Ivanov | 1185 прочитания
A+ | A-

Британци съживяват Wiesmann

Фалиралата през 2014 година компания за производство на спортни автомобили Wiesmann има нови собственици, които имат планове да съживят германската марка и да подновят производството.

Съоснователят на Wiesmann Фридхелм Висман потвърди пред Autovisie, че компанията има нови собственици – Бери и Анита Таталович.

Той поясни, че цялата документация по сделката е оформена, договорът е подписан и двамата нови собственици са готови да рестартират производството на автомобили под марката Wiesmann.

Все още няма информация с кой точно модел ще бъде даден рестарт на производството. За последно Wiesmann представи GT MF4-CS, който дебютира на автомобилното изложение в Женева през 2013 година. Лимитираната серия от този модел беше посветена на 25-ата годишнина на марката.

GT MF4-CS е впечатляващ спортен автомобил с алуминиево шаси, каросерия от фибростъкло и 4-литров V8 мотор с мощност 420 конски сили и максимален въртящ момент 400 Nm. Двигателят работи съвместно с 7-степенна трансмисия с два съединителя, а тежащата 1350 килограма кола ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,4 секунди. Максималната скорост на автомобила е 293 км/ч.

Производствената серия на GT MF4-CS беше ограничена на 25 бройки, но не се знае колко от тях в действителност са сглобени.СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ