www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Mercedes: Можехме да пуснем купе-SUV преди BMW X6

18.06.2015 | Авто новини: Коментари » Коментар | Автор: Angel Sergeev | 2128 прочитания
A+ | A-

Mercedes: Можехме да пуснем купе-SUV преди BMW X6

Mercedes-Benz хвъри бомбата, заявявайки, че компанията е имала възможността да пусне първа модел от типа купе-SUV, още преди това да са направили BMW. Баварците изумиха пазара през 2008 година със своя X6, а от Mercedes реагираха едва миналата година с новия си GLE Coupe.

Производителя коментира, че идеята за такъв модел е бил на чертожната дъска още в началото на миналото десетилетие. Това означава, че, ако всичко се е движело по план, возилото е щяло да дебютира през 2005 или 2006 година и по този начин да постави основите на новия сегмент. Награда, с която в последствие се окичва BMW X6.

Какво е отказало Mercedes-Benz от печелившата идея? Причината е, че фирмата се е съсредоточила върху разработката на платформата MFA, която в момента стои в основата на все повече нови модели. Към настоящия момент, почти 30% от продажбите на коли с емблемата на Mercedes са именно от архитектурата MFA, което, според производителя, е много добър показател за успешно взетото решение преди няколко години.СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ