www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

25 минути с новата Skoda Octavia (видео)

08.01.2013 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: | 4827 прочитания
A+ | A-

Предлагаме ви 25-минутно видео забавление на най-новия хит на чехите от Skoda - новата Octavia. Последното поколение на добре позната у нас семейна кола да пристигне през пролетта. Третото поколение Октавия повече от всякога затвърждава уникалната позиция на автомобила в неговия клас. Моделът впечатлява с изключително простраство, нов дизайн, висока функционалност, иновативни системи за комфорт и безопасност, нисък разход на гориво, широка гама от „умни решения” и типичното за "Шкода" отлично съотношение цена – качество.
Новата Octavia предлага пространство, което се среща само при автомобили в по-горните класове. Няма друг автомобил в компактния сегмент, който да предлага повече вътрешна дължина (1782 мм), повече пространство за коленете (73 мм) и над главата отзад (980 мм). Освен това най-добър в своя класа е и обемът на багажното отделение - цели 590 литра. В сравнение с второто поколение Октавия, и други вътрешни размери значително са се увеличили: пространство над главата отпред: + 8 мм, ширина на предните седалки: + 39 мм, ширина на задните седалки: + 26 мм.
В сравнение със своя предшественик, моделът Октавия е нараснала значително по дължина и ширина. В сравнение с второто поколение Октавия, новият модел е по-дълъг с 90 мм и по-широк с 45 мм. В същото време междуосието е увеличено с 108 мм, най-вече в полза на интериора и пространството на задните седалки. При разработването на новата шкода, важна цел беше автомобилът да стане още по-безопасен. Сега моделът разчита на Front Assistant/активира автоматично спирачките при необходимост (от май 2013 г.), асистент за поддържане на избраната лента (Lane Assistant), автономно спиране при опасност от катастрофа, Crew Protect Assistant/ система за предотвратяване на последващ удар след инцидент, предупреждение за умора на водача (Driver Activity Assistant) или активен преден капак за защита на пешеходците. Тези системи помагат да се избегнат инциденти или смекчават последствията от тях за пътниците и другите участници в пътното движение.
Освен това, прецизното шаси, дългото междуосие и твърдата и лека структура на купето се комбинират, за да гарантират едно изключително стабилно управление на най-новото поколение на Шкода. В случай на авария, цялостният пакет от пасивни елементи за безопасност осигурява оптимална защита за шофьора и пътниците. В областта на пасивната безопасност, до девет въздушни възглавници, отлично взаимодействащи с 3-точкови предпазни колани, предпазват пътниците от наранявания. За първи път Шкода Октавия се предлагат с въздушни възглавници за коленето (стандарт в страните от ЕС) и задни странични въздушни възглавници.
GreenLine Версията на новата Шкода Октавия (1,6 TDI/110 к.с.) постига нива CO2 емисии от 89 г/км и консумира едва 3.4 литра дизелово гориво на 100 км. На разположение на клиентите са общо четири бензинови двигателя, всички с най-модерната TSI технология и четири модерни TDI дизелови двигатели със система за впръскване common-rail. Версията на модела с природен газ е планирана да излезе на пазара на по-късен етап.
С изключение на базовите петролни и дизелови мотори, всички двигатели са вече на разположение и в Green tec версията със старт-стоп система и рекуперация. Топ-версията на модела ще бъде оборудвана с 1.8 литров TSI мотор с внушителните 180 конски сили. На разположение на клиентите ще бъдат модерни ръчни и автоматични DSG скоростни кутии. В момента се разработват и версии със задвижване на четирите колела, както и спортна RS версия на автомобила.
За първи път в Шкода се предлага адаптивен круиз контрол (Adaptive Cruise Assistant), който автоматично поддържа предварително зададено разстояние до автомобила отпред. Новата функция Интелигентен Светлинен Асистент (Intelligent Light Assistant) ще превключи на дълги или къси светлини автоматично, повишавайки комфорта и безопасността на движението по пътищата. Автоматичният асистент за паркиране прави паркирането на Шкода Октавия още по-лесно. Също така в бъдеще на разположение за първи път в Шкода ще бъде функцията за разпознаване на пътни знаци като част от пакета "Traveller Assistant". Функцията Driving Mode Selection позволява на шофьорите да определят конкретни характеристики на шофиране с едно натискане на бутона. Друга система, която за първи път ще видите в Шкода Октавия е електрическият панорамен покрив: прозрачен панорамен покрив, който повишава комфорта и настроението на пътниците в автомобила. Новата Октавия се предлага и със  системата KESSY – система за отключване, заключване и стартиране на автомобила без употребата на ключ.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ