www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

2013 Skoda Octavia - уникална по рода си

22.12.2012 | Авто новини: Авто пазар » Промоции на нови коли | Автор: | 2261 прочитания
A+ | A-

Новата Шкода Октавия задава стандарти в сегмента на компактните автомобили. Третото поколение Октавия повече от всякога затвърждава уникалната позиция на автомобила в неговия клас. Моделът впечатлява с изключително простраство, нов дизайн, висока функционалност, иновативни системи за комфорт и безопасност, нисък разход на гориво, широка гама от „умни решения” и типичното за Шкода отлично съотношение цена – качество.
"Шкода Октавия е душата на марката Шкода", каза председателят на Борда на директорите на Шкода, проф. д-р Уинфред Вахланд." Тя носи в себе си добрите гени на Шкода в най-добрия смисъл на думата: много пространство, качество, прецизна изработка, актуалност, зряла технология, неподвластен на времето дизайн, висока функционалност и най-доброто съотношение цена-качество. Очакванията на нашите клиенти са нараснали. Нашата цел беше да направим едно още по-добро трето поколение Шкода Октавия. Това е отразено в ценностите на новата Октавия – тя е уникална по рода си (тя е несравнима) ".
Като цяло Шкода Октавия винаги е предлагала малко в повече. Не става дума само за щедрото пространство, но същота така за съчетанието на елегантен салон с практичните предимства на хетчбек автомобил, синтез, който е уникален в този сегмент. Новото поколение потвърждава тази уникалност. "Новата Октавия ни показва, че решително продължава по типичния за Шкода път. Тя носи качествата на автомобили от среден клас, но на цената на компактен автомобил. Шкода Октавия е идеална за взискателните, уверени клиенти, които очакват модерна Октавия с характерните за нея добри ценности. Тя е най-добрата. ", казва Франк Уелш, член на Управителния съвет на Шкода към отдела за Техническо развитие.

Ненадминато пространство и оптимална функционалност
От гледна точка на предлаганото пространство, новата Шкода Октавия поставя стандарти в своя клас. "Новата Октавия предлага пространство, което се среща само при автомобили в по-горните класове", казва Уелш. Няма друг автомобил в компактния сегмент, който да предлага повече вътрешна дължина (1782 мм), повече пространство за коленете (73 мм) и повече пространство над главата отзад (980 мм). Освен това най-добър в своя класа е и обемът на багажното отделение - цели 590 литра. В сравнение с второто поколение Октавия, и други вътрешни размери значително са се увеличили: пространство над главата отпред: + 8 мм, ширина на предните седалки: + 39 мм, ширина на задните седалки: + 26 мм.

Нова изтънченост: отличителен, изчистен и неподвластен на времето дизайн
Новата Шкода Октавия е не само просторна и функционална, тя също така и изглежда добре. Шефът на дизайна на Шкода Йозеф Кабан и неговият екип преработиха автомобила от главата до петите, създавайки чувство на ентусиазъм още от пръв поглед. Никога до сега не имало Шкода Октавия, която да е изглеждала така динамична и в същото време безкрайно елегантна, така отличителна, изискана и сигурна на пътя, както третото поколение на този бестселър. " От всяка линия лъха любов към прецизността и детайла. Новата Октавия е ясно забележимото лице в тълпата от автомобили ", казва Уелш.
В сравнение със своя предшественик, моделът Октавия е нараснала значително по дължина и ширина. В сравнение с второто поколение Октавия, новият модел е по-дълъг с 90 мм и по-широк с 45 мм. В същото време междуосието е увеличено с 108 мм, най-вече в полза на интериора и пространството на задните седалки.
Предната част на автомобила излъчва сигурност и увереност, благодарение на ударението върху хоризонталните линии и новото място на логото на Шкода. Погледната отстрани, новата Шкода Октавия е станала значително по-динамична в сравнение със своя предшественик. Това е възможно благодарение на дългото междуосие, както и на намаления преден надвес и издължения назад С – стълб. Високите, остри линия придават на автомобила оптическа издълженост и отчетливо подчертават силуета на купе. Специална нова характеристика е специфичното издигане на страничната линия при задното странично стъкло, така наречената "перка" - малка, но ефектна дизайнерска идея, която придава на автомобила динамично излъчване и посока.
Погледнат отзад, автомобилът впечатлва с точност, класа и перфектни пропорции. Всичко е на правилното място, добре позиционирано и подредено. Типичното за Шкода графично осветление на задни светлини в отличителната за марката С-форма е изпълнено с безкомпромисно великолепие. Елегантност, подреденост и голямо вътрешно пространство, това е интериорът на новата Октавия. Дизайнерите на Шкода напълно претвориха интериора на автомобила.

Безопасност от най-високо ниво
При разработването на новата Шкода Октавия, важна цел беше автомобилът да стане още по-безопасен. И така, инженерите на Шкода разработиха множество от най-съвременните системи за безопасност за новата Октавия, включително Front Assistant/активира автоматично спирачките при необходимост (от май 2013 г.), асистент за поддържане на избраната лента (Lane Assistant), автономно спиране при опасност от катастрофа, Crew Protect Assistant/ система за предотвратяване на последващ удар след инцидент, предупреждение за умора на водача (Driver Activity Assistant) или активен преден капак за защита на пешеходците. Тези системи помагат да се избегнат инциденти или смекчават последствията от тях за пътниците и другите участници в пътното движение.
Освен това, прецизното шаси, дългото междуосие и твърдата и лека структура на купето се комбинират, за да гарантират едно изключително стабилно управление на най-новото поколение на Шкода. В случай на авария, цялостният пакет от пасивни елементи за безопасност осигурява оптимална защита за шофьора и пътниците. В областта на пасивната безопасност, до девет въздушни възглавници, отлично взаимодействащи с 3-точкови предпазни колани, предпазват пътниците от наранявания. За първи път Шкода Октавия се предлагат с въздушни възглавници за коленето (стандарт в страните от ЕС) и задни странични въздушни възглавници.

Нова ефективност: CO2 емисиите от 89 г/км
Инженерите на Шкода са постигнали значителни подобрения в разхода на гориво и стойностите за CO2 емисии, благодарение на новоразработени бензинови и дизелови двигатели, нисък коефициент на челно съпротивление и намалено тегло на автомобила.
GreenLine Версията на новата Шкода Октавия (1.6 TDI/110 к.с.) постига нива CO2 емисии от 89 г/км и консумира едва 3.4 литра дизелово гориво на 100 км. На разположение на клиентите са общо четири бензинови двигателя, всички с най-модерната TSI технология и четири модерни TDI дизелови двигатели със система за впръскване common-rail. Версията на модела с природен газ е планирана да излезе на пазара на по-късен етап.
С изключение на базовите петролни и дизелови мотори, всички двигатели са вече на разположение и в Green tec версията със старт-стоп система и рекуперация. Топ-версията на модела ще бъде оборудвана с 1.8 литров TSI мотор с внушителните 180 конски сили. На разположение на клиентите ще бъдат модерни ръчни и автоматични DSG скоростни кутии. В момента се разработват и версии със задвижване на четирите колела, както и спортна RS версия на автомобила.
Въпреки увеличения си размер и повечето технологии, инженерите на Шкода все пак успяха да направят автомобила със 102 килограма по-лек от второ поколение Шкода Октавия. Това те постигнаха благодарение на олекотените инженерни решения, прогресивния дизайн на купето, използването на високо- и ултра-разтеглива стомана и внимателен подбор на материали. Крайното тегло ще варира в зависимост от конфигурацията на всеки автомобил.

Изключително удобство благодарение на новаторски технологии
В допълнение, новата Шкода Октавия предлага множество нови функции, които досега се предлагаха само в по-високия клас автомобили. Освен, че правят своя дебют в новата Октавия, някои от тях до сега дори не са били предлагани в автомобили Шкода. В този контекст, използването на нови технологии не е самоцел, но се стреми осезаемо да осигури добавена стойност за клиентите, което означава, че няма претенциозни дрънкулки, а технология, която прави мобилността по-безопасна и по-удобна за хората.
За първи път в Шкода се предлага адаптивен круиз контрол (Adaptive Cruise Assistant), който автоматично поддържа предварително зададено разстояние до автомобила отпред. Новата функция Интелигентен Светлинен Асистент (Intelligent Light Assistant) ще превключи на дълги или къси светлини автоматично, повишавайки комфорта и безопасността на движението по пътищата. Автоматичният асистент за паркиране прави паркирането на Шкода Октавия още по-лесно. Също така в бъдеще на разположение за първи път в Шкода ще бъде функцията за разпознаване на пътни знаци като част от пакета "Traveller Assistant". Функцията Driving Mode Selection позволява на шофьорите да определят конкретни характеристики на шофиране с едно натискане на бутона. Друга система, която за първи път ще видите в Шкода Октавия е електрическият панорамен покрив: прозрачен панорамен покрив, който повишава комфорта и настроението на пътниците в автомобила. Новата Октавия се предлага и със  системата KESSY – система за отключване, заключване и стартиране на автомобила без употребата на ключ.

Ново поколение от информационно-развлекателни системи
Новата Шкода Октавия впечатлява с изцяло новото поколение аудио и навигационни системи. Тъч-скрийн дисплеят със сензори за близост и плъзгаща се фукционалност ще бъдат на разположение в системи от по-високи ниво, а новата аудио система CANTON и акустично оптимизираното пространство в автомобила, гарантират кристален звук за всички пътници в автомобила.

Практичност и функционалност, благодарение на умните решения на Шкода
Както във всяка Шкода, животът за пътниците в новата Октавия е улеснен благодарение на редица умни решения. В зависимост от нивото на оборудване, на разположение, както като стандарт, така и като опция са сгъваемите елементи за товарене в багажното отделение, които позволяват безопасно закрепване на предмети на пода. За първи път в Шкода Октавия може да откриете и постелка за багажник с две лица. Стъргалката за лед е вградена в капака на резервоара. Мястото за предупредителната жилетка се намира под седалката на водача, а кошчето за боклук е вътре в панела на вратата. В стойката за мултимедия има  място за IPOD, мобилен телефон и други подобни. Отделението за слънчеви очила е само едно от многото места за съхранение на вещи, куки и стойки, които помагат за интелигентното и чисто организиране на вътрешното пространство и багажното отделение. На разположение на клиентите ще бъде и функцията за предотваряватяване зареждането на автомобила с грешно гориво, и покривало за багажното отделение, сгъващо се зад задните седалки.
Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ