728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

6 практични съвета за зимните гуми

Водещият производител на зимни гуми Nokian с практични съвети преди снежния сезон.

С настъпването на есента повечето шофьори поставят зимните си гуми. В много европейски държави, това задължение дори е наложено със закон, а у нас също има акция, следяща за качеството на гумите.

Най-северният производител на гуми Nokian представя няколко важни съвета, с които е добре да се запознаете преди да поставите зимните гуми за новия сезон. Компанията предоставя широка гама зимни гуми, които перфектно пасват на променливото източно европейско време.

• Проверете състоянието на зимните си гуми – прегледайте ги за видими повреди върху шарката на протектора и върху страниците, неправилно съхраняваните гуми може да имат подобни дефекти и да не бъдат годни за по-нататъшна употреба.

• Проверете дълбочината на протектора – оставащата дълбочина на протектора върху зимните гуми трябва да бъде поне 4 мм, износените гуми с дълбочина под 4 милиметра могат да увеличат риска от аквапланинг и да имат по-лошо сцепление и по-дълъг спирачен път.

• Зимните гуми на Nokian Tyres имат индикатор за безопасно шофиране (DSI), който позволява бърза проверка на състоянието на гумата и нивото на безопасност. Цифрите обозначават дълбочината на основните канали в милиметри, символът за снежинка остава видим докато дълбочината на протектора е поне 4 мм.

• Проверете възрастта на гумите си – открийте DOT кода на страницата на гумите си, последните цифри обозначават седмицата и годината на производство. Например, ако DOT кода е 1319 – гумата е произведена през 13 седмица на 2019 година. Гумите трябва да не са на повече от шест години.

Прочети още:
Nokian отваря тестови център в Испания с 10 писти

• Изберете правилния размер на гумите си – винаги проверявайте регистрацията на автомобила си за препоръчания размер. Или можете да попитате специалистите на мястото където сменяте гумите си, за да изберете правилния размер спрямо спецификациите на автомобилния производител.

• Нужно е да настроите правилното налягане в зимните си гуми преди да ги смените. Зимните гуми трябва да са напомпани с 0.2 бара повече отколкото летните.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget