728 x 90

Nokian Hakkapeliitta R5 е зимна гума с версия за електрически автомобили

Nokian Tyres представя новата си флагманска гама от зимни скандинавски гуми без шипове. Разработени за леки автомобили и SUV, новите Hakkapeliitta R5 предоставят безпрецедентно сцепление на лед, комфорт и екологично шофиране, специално проектирани за суровата скандинавска зима. Отличните свойства за зимни условия на новите продукти са резултат от новия дизайн на протектора, иновации като новите

Nokian Tyres представя новата си флагманска гама от зимни скандинавски гуми без шипове. Разработени за леки автомобили и SUV, новите Hakkapeliitta R5 предоставят безпрецедентно сцепление на лед, комфорт и екологично шофиране, специално проектирани за суровата скандинавска зима. Отличните свойства за зимни условия на новите продукти са резултат от новия дизайн на протектора, иновации като новите елементи за сцепление, стриктните тестове и непрекъснатите проучвания и разработки.

Новата гама Hakkapeliitta R5 се предлага в изчерпателна селекция от над 160 продукта. Покривайки размери от 14 до 22 инча, Hakkapeliitta R5 се предлага в категории за скорост Q (160 км/ч), R (170 км/ч) и T (190 км/ч). Повечето продукти са обозначени с XL, възможно най-висок товарен индекс в този размер. Селекцията ще бъде налична за потребителите през есента на 2022 г. Основните пазари са Скандинавия, Русия и Северна Америка.

Hakkapeliitta R5 е разработена от Nokian Tyres, най-северния производител на гуми в света и изобретател на зимната гума. Nokian Tyres е сред световните лидери по отношение на безопасност и екологичност, и се ангажира да продължи усилията си в тази посока, като предлага безопасна, интелигентна и устойчива мобилност.

Нововъведение в семейството Hakkapeliitta R5 е Hakkapeliitta R5 EV. Проектиран и разработен с екологична технология, Hakkapeliitta R5 EV предлага максимална безопасност, комфорт и увеличен пробег за електрически автомобили и хибриди.

 „Електрическите коли са по-тихи в сравнение с традиционните автомобили, което прави ниското ниво на шум въпрос на комфорт. Когато проектирахме новата Hakkapeliitta R5 направихме гигантски стъпки напред в посока на още по-тихо шофиране. Това е важно за нас, понеже искаме шофьорите да изпитат дълбоко чувство на спокойствие в колата си и да намалим шумовото замърсяване в природата. Новата Hakkapeliitta R5 EV идеално пасва на модерните електрически автомобили.“, заявява Хану Оннела, старши инженер „Разработки“ в Nokian Tyres.

Единствените шумове, които електрическите коли обикновено генерират, са причинени от съпротивлението на вятъра или гумите. При проектирането на Hakkapeliitta R5 EV Nokian Tyres обърнаха специално внимание на изолацията на звуковите вълни. Въпреки че нивата на шум вече са ниски при модела за леки автомобили, технологията SilentDrive повишава комфорта при шофиране до максимум. Изключително ниските нива на шум се постигат чрез добавяне на слой акустична пяна към вътрешната облицовка на гумата. Технологията SilentDrive™ е включена във всички размери на Hakkapeliitta R5 EV.

Електрическите автомобили обикновено имат висока мощност и тежат повече от колите с двигатели с вътрешно горене. Това поставя специфични изисквания към техните гуми. За да отговори на тази нужда, Hakkapeliitta R5 EV се предлага с по-здрава структура и подсилен профил на протектора с допълнително количество каучук. Здравата структура предлага превъзходна стабилност, докато протекторът е проектиран да издържа на висок въртящ момент и големи натоварвания на колелата.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *