728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Хърватска електрическа кола разнищи Porsche Taycan на драг (видео)

Мате Римац показа в ново видео на какво е способен C_Two – електрическият хиперкар, върху който работи Rimac.

Откатко дебютира официално, Porsche Taycan се доказа многократно, че е един от най-бързите серийни автомобили в света. Хърватският производител Rimac обаче ни показва, че смята да пренареди картите.

Мате Римац показа в ново видео на какво е способен C_Two – електрическият хиперкар, върху който работи Rimac. Финалната серийна версия на возилото ще бъде представена до няколко седмици, а скоро след това започва и производството.

Използвайки предсерийни прототипи, Римац успява да достигне скорост от 60 мили в час (96 км/ч) за под 2.5 секунди. В директен драг дуел срещу Porsche Taycan, Rimac C_Two буквално отвява машината от Щутгарт въпреки по-слабия си старт.

Видеото можете да видите по-долу, а състезанието между двата електромобила започва от около 5:45 минута.

Прочети още:
Мото-Пфое отваря зарядните си станции за свободно ползване

Rimac Automobili, дялове в който притежават Porsche и Hyundai-KIA, планира да произведе 150 екземпляра от модела, въпреки че на практика целият тираж беше разпродаден скоро след показването на прототипа през 2018 година.

Ще напомним, че Rimac C_Two е снабден с четири електромотора за обща мощност от 1914 к.с. и 2300 Нм въртящ момент. По официални каталожни данни, той развива 100 км/ч за 1.97 секунди, като Римац обяснява, че това ще бъде показано на видео съвсем скоро.

Върху базата на хърватския хиперкар е построен италианския суперавтомобил Pininfarina Battista, тиражът на който също е ограничен до 150 екземпляра.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *