728 x 90

Електрически срещу бензинов Mercedes S-Class – кой е по-бърз? (видео)

Новият и всъщност първият в историята Mercedes-Benz EQS е едно изключително интересно предложение. Не толкова заради начина, по който изглежда, а най-вече заради технологията, която крие под кожата. Моделът има най-големия пакет батерии от всички серийни електрически превозни средства на пазара днес и в зависимост от конфигурацията може да бъде доста мощен. Но дали това

Новият и всъщност първият в историята Mercedes-Benz EQS е едно изключително интересно предложение. Не толкова заради начина, по който изглежда, а най-вече заради технологията, която крие под кожата. Моделът има най-големия пакет батерии от всички серийни електрически превозни средства на пазара днес и в зависимост от конфигурацията може да бъде доста мощен. Но дали това е достатъчно, за да победи луксозния крал на марката? Нека разберем.

Carwow има ново видео в YouTube, което най-накрая показва надпревара между EQS и S-Class. Британските ни колеги не избират най-мощните версии на двата автомобила, това със сигурност не е лесна задача, но пък това ни дава шанс да видим как се представят сравнително по-достъпните версии.

EQS в това видео има един електродвигател, захранващ задните колела и осигуряващ мощност от 330 к.с. и 570 Нм въртящ момент. Това е прилична мощност дори за голям и луксозен седан, въпреки че също е важно да се спомене, че EQS е доста тежък с близо 2.5 тона тегло.

Срещу него, S-класата в този случай използва 3.0-литров бензинов двигател с турбокомпресор, допълнен от 48-волтова хибридна система за комбинирана мощност от 435 к.с. и 520 Нм въртящ момент. Силовият агрегат е съчетан с деветстепенна автоматична скоростна кутия, а автомобилът тежи 2 065 килограма. Интересното е, че между тези две конкретни превозни средства, EQS всъщност е по-евтиният модел.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт