728 x 90

Audi RS Q8 срещу Dacia Duster – кой е по-добър на калния хълм? (видео)

Със сигурност Audi RS Q8 и Dacia Duster имат много малко сходни качества. Немският модел е един от най-скъпите серийни SUV автомобили с огромна мощност, докато Duster е масова високопроходима машина. Но кой от двата модела е по-добър за офроуд? Именно на този въпрос се опитва да отговори ново видео на Carwow. Audi RS Q8

Със сигурност Audi RS Q8 и Dacia Duster имат много малко сходни качества. Немският модел е един от най-скъпите серийни SUV автомобили с огромна мощност, докато Duster е масова високопроходима машина. Но кой от двата модела е по-добър за офроуд? Именно на този въпрос се опитва да отговори ново видео на Carwow.

Audi RS Q8 се задвижва от 4.0-литров V8 двигател с двойно турбо, който произвежда 591 конски сили. Тази мощност се изпраща към четирите колела чрез 8-степенна автоматична трансмисия. Легендарната система за задвижване на всички колела Quattro на Audi гарантира, че тази сериозна тяга достига до настилката без никакви проблеми.

Прочети още:
Top Fuel драгстърите: Перспектива на бруталната мощност

Срещу тези данни Dacia Duster противопоставя 1.5-литров турбодизелов двигател с относително адекватните за размерите на джипката 115 к.с. Трансмисията е ръчна, а просветът е по-висок от този на Q8.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт