728 x 90

Audi RS Q8 срещу Dacia Duster – кой е по-добър на калния хълм? (видео)

Със сигурност Audi RS Q8 и Dacia Duster имат много малко сходни качества. Немският модел е един от най-скъпите серийни SUV автомобили с огромна мощност, докато Duster е масова високопроходима машина. Но кой от двата модела е по-добър за офроуд? Именно на този въпрос се опитва да отговори ново видео на Carwow. Audi RS Q8

Със сигурност Audi RS Q8 и Dacia Duster имат много малко сходни качества. Немският модел е един от най-скъпите серийни SUV автомобили с огромна мощност, докато Duster е масова високопроходима машина. Но кой от двата модела е по-добър за офроуд? Именно на този въпрос се опитва да отговори ново видео на Carwow.

Audi RS Q8 се задвижва от 4.0-литров V8 двигател с двойно турбо, който произвежда 591 конски сили. Тази мощност се изпраща към четирите колела чрез 8-степенна автоматична трансмисия. Легендарната система за задвижване на всички колела Quattro на Audi гарантира, че тази сериозна тяга достига до настилката без никакви проблеми.

Срещу тези данни Dacia Duster противопоставя 1.5-литров турбодизелов двигател с относително адекватните за размерите на джипката 115 к.с. Трансмисията е ръчна, а просветът е по-висок от този на Q8.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт