728 x 90

Българин постави рекорд за най-бързо Audi 4×4 в света! (видео)

Константин Динев постави нов световен рекорд за най-бърз автомобил Audi с двойно предаване. Това се случи на трасето в Арад, Румъния, където през уикенда се проведе кръг от местния драг шампионат. Резултатуте на Динев са наистина впечатляващи. Както можете да видите във видеото по-долу, неговият автомобил Audi S2 успя да премине разстоянието от четвърт миля

Константин Динев постави нов световен рекорд за най-бърз автомобил Audi с двойно предаване. Това се случи на трасето в Арад, Румъния, където през уикенда се проведе кръг от местния драг шампионат. Резултатуте на Динев са наистина впечатляващи.

Както можете да видите във видеото по-долу, неговият автомобил Audi S2 успя да премине разстоянието от четвърт миля в рамките на 7.47 секунди при терминална скорост от 303 км/ч. Важно е да споменем, че това не е максималната скорост, която автомобилът е развил в края на трасето, а средна стойност, измерена в участък малко преди финала.

Машината разполага с 2.2-литров 5-цилиндров мотор, оборудван с блок от 2.5 дизел. След куп преработки, включително и т.нар. „циментиране“ на ризите, както и турбина, работеща на налягане от над 4 бара, крайният резултат е мощност от 1350 к.с., измерено на колелата. Грубо пресметнато, това означава около 1500 к.с. на коляновия вал.

Предаването на тягата става посредством специална трансмисия за драг Liberty, която работи на сгъстен въздух. Колата е подготвена от Heed Auto.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт