Вижте как се произвежда новото Peugeot 308 (видео)

Новият 308 ще се произвежда във Франция и ще започне да пристига при дилърите на Peugeot в Европа от втората половина на годината.

Чисто новото поколение Peugeot 308 беше показано малко по-рано този месец. Автомобилът идва с куп технологии и чисто нов дизайн, а производството му в завода в град Мюлуз във Франция е вече факт.

Ново видео показва част от процесите, през които преминава 308, за да достигне до завършен вид. Видеото включва и кадри от качествения контрол след производство, който съпътства работата на поточните линии в Мюлуз.

Припомняме, че при пускането на пазара ще има и два плъг-ин хибридни модела с предно задвижване с осемстепенна автоматична кутия, 12.4 кВч батерия и електрически мотор, произвеждащ 81 кВ и в двата случая.

Разликата между тях ще бъде бензиновият двигател, развиващ 150 к.с. в по-слабата конфигурация и 180 к.с. за по-мощната версия. Комбинираната мощност е съответно 180 к.с. и 225 к.с., като и двете предлагат сертифициран по WLTP електрически пробег от около 60 километра.

Прочети още:
Финални тестове за електрическия BMW iX1

Базиран на еволюция на платформата EMP2, новият Peugeot 308 ще бъде задвижван от турбо трицилиндров двигател като базово предложение, предлаган в две настройки.

1.2-литровият бензинов агрегат развива 110 и 130 конски сили, изпращани към предните колела чрез шестстепенна механична или опционална осемстепенна автоматична скоростна кутия за по-мощната версия.

От дизеловата страна четирицилиндровият 1.5-литров е с мощност 130 к.с. и ще се предлага с два или три педала. Не се предвижда спортна версия, но чисто електрически модел ще има.

Новият 308 ще се произвежда във Франция и ще започне да пристига при дилърите на Peugeot в Европа от втората половина на годината.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *