728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Първо изображение от новата Lada Niva, която ще дебютира през… 2024 година

Освен Niva, Lada ще лансира и още един високопроходим автомобил, който ще се позиционира в C-сегмента на европейския пазар.

Lada може да бъде окачествен като големия победител от анонсираната днес нова бизнес стратегия на Renault Group. Руснаците ще получат цели четири нови модела до 2025 година, като един от тях ще бъде ново поколение на джипката Niva.

Първото изображение на модела загатва за ретро дизайн и познатите компактни размери. За жалост, феновете на модела ще трябва да изчакат чак то 2024 година, за да видят финалния сериен продукт.

Освен Niva, Lada ще лансира и още един високопроходим автомобил, който ще се позиционира в C-сегмента на европейския пазар. Както Niva, така и този нов модел ще се базират на платформата CMF-B на Renault.

В следващите години Lada ще задълбочи отношенията си с румънската марка Dacia. Идеята на собствениците от Renault е да намалят средствата за развойна дейност на двата бранда, като обединят всички техни модели на една и съща архитектура.

Прочети още:
BMW загатна за M5 CS - 635 к.с., 70 кг по-лек (видео)

От този ход би трябвало да бъдат реализирани големи производствени синергии. Освен това, Lada ще получи достъп до технологии, които в противен случай няма налични за своите собствени модели.

В момента Lada продава два модела, които носят името Niva. Офроуд моделът, който води началото си от 1977 година, се продава под името Niva Legend. Разработката, която руснаците направиха с General Motors преди време, а преди седмици беше обновена, носи името Niva Travel.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *