Новата Lada Niva Legend на четвърт миля, времето е… да! (видео)

Със сигурност основната идея зад автомобил като Lada Niva далеч не е добро представяне на пътя. Руската джипка има своите безспорни достойнства извън асфалта, но е любопитно да видим на какво е способна и при ускорението от място. Британският канал Carwow натисна до край газта на Niva Legend от 2021 година. Моторът тук е 1.7-литров

Със сигурност основната идея зад автомобил като Lada Niva далеч не е добро представяне на пътя. Руската джипка има своите безспорни достойнства извън асфалта, но е любопитно да видим на какво е способна и при ускорението от място.

Британският канал Carwow натисна до край газта на Niva Legend от 2021 година. Моторът тук е 1.7-литров атмосферен с малко над 80 к.с. Трансмисията е 5-степенна ръчна, а тягата достига четирите колела.

За колко време може да ускори тази Niva от място до 100 км/ч? Тестът ни показва спринт (силно казано) от 0 до 60 мили в час, което се равнява на 0-96 км/ч. Това упражнение отнема 19.09 секунди, така че, грубо казано, 0-100 км/ч ще отнема около 20 секунди.

Прочети още:
Главният дизайнер на Москвич 2141 готов да участва в проекта за възраждането му, предлага "аеродинамичен" дизайн

А популярният тест на четвърт миля? С известно (сериозно) забавяне, машината преминава тази дистанция за 21.24 секунди. За сравнение, към момента рекорда на спринтьор на същата дистанция е 44.5 секунди и е поставен през 1971 година от Джон Смит.

Вижте повече във видео ревюто по-долу. Ускорението започва от 15:29 минута.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *