728 x 90

Това е новата Lada Niva, засега неофициално

Важно е да уточним, че става въпрос за наследника на Chevrolet Niva, който от доста време не се продаваше в България.

Руският производител Авто ВАЗ е на практика завършил работата по наследника на легендарната джипка Niva. Първа снимка на автомобила вече се появи в руски сайтове.

Изображението показва компактна джипка, която доста прилича на Toyota RAV4. Визията е модерна и доста офроуд ориентирана, а за автентичността на снимката потвърдиха дори и от Lada.

Важно е да уточним, че става въпрос за наследника на Chevrolet Niva, който от доста време не се продаваше в България. У нас пък името Нива се носи от класическата руска джипка, която в родината си се подвизава с името 4х4.

Руски медии съобщиха още в началото на ноември, че руският производител вече е създал първия прототип от модела. Изглежда това е точно този автомобил, ако можем наистина да се доверим на източника на снимката.

Засега няма данни за задвижването, но е напълно възможно то да остане без промяна. Chevrolet Niva се задвижваше от 1.7-литров бензинов мотор, вързан към 5-степенна скоростна кутия.

В края на 2019 година General Motors продаде дела си в джойнт венчъра GM-AvtoVAZ, който произвеждаше Chevrolet Niva. Сега производството на джипката продължава като тя вече ще носи отново логото на Lada.

Проектът за възродената Niva беше създаден през 2000 година като от него досега са реализирани над 700 000 бройки, припомнят от Fakti.bg.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт