728 x 90

Mitsubishi разпродава собствената си колекция от автомобили

Вероятно вече сте наясно, че Mitsubishi не планира да лансира нови автомобили в Европа, които са собствена разработка. Японците преструктурират бизнеса си на континента, а това води до неминуеми лишения. Mitsubishi UK разпродава целия си автопарк от 14 автомобила. Колекцията е наистина фантастична и включва някои доста редки автомобили, съобщава TopGear. Нека започнем с Evo-тата.

Вероятно вече сте наясно, че Mitsubishi не планира да лансира нови автомобили в Европа, които са собствена разработка. Японците преструктурират бизнеса си на континента, а това води до неминуеми лишения.

Mitsubishi UK разпродава целия си автопарк от 14 автомобила. Колекцията е наистина фантастична и включва някои доста редки автомобили, съобщава TopGear.

Нека започнем с Evo-тата. Има три от тях, като най-ранната бройка е изключително славната Evolution VI Tommi Makinen от 2001 г. След това виждаме и 2008 Evo IX MR FQ-360 HKS (с по-малко от 10 000 километра пробег), както и 2015 Evo X FQ-440 MR – специално издание с мощност 440 к.с., честващо 40-годишнината на марката.

Част от колекцията е и първото Mitsubishi, регистрирано някога във Великобритания – Colt Lancer 1.4 от 1974 г., както и Colt Galant 2.0 от същата година. Както бихте очаквали от Mitsubishi, има и няколко рали коли – а именно рали-реплика Galant GTi, построена в края на 80-те години и спечеленият британския рали шампионат Evo IX, бивша кола на Гай Уилкс.

Прочети още:
Mercedes CLK GTR Coupé и Roadster – скъпоценни легенди на търг

По-рано тази година Mitsubishi обяви официално, че ще продава два модела на Renault на европейския пазар от 2023 година. Това ще стане възможно по силата на по-задълбочените взаимоотношения между двете фирми, които са част от алианса Renault-Nissan-Mitsubishi.

В официалното прес съобщение от японците се казва, че става дума за два „сестрински модела“, които ще се произвеждат от френската компания. Засега няма официална информация кои модели на Renault ще получат емблема на Mitsubishi.

В съобщението се казва още, че колите ще използват платформа и технологии от Renault, но ще бъдат преработени, за да отговарят на „специфичното ДНК на Mitsubishi.“

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *