728 x 90

Mitsubishi все пак може и да остане в Европа с помощ от Renault

Двете фирми са част от алианса Renault-Nissan-Mitsubishi, а французите разполагат със свободни производствени мощности в родната си страна.

Mitsubishi може и да се откаже от първоначалното си решение да се откаже от пазара в Европа поетапно. През лятото на миналата година японците обявиха прекратяване на лансирането на нови модели за този пазар, но плановете може и да се променят.

Autocar съобщава за тази възможност, позовавайки се на материал на The Financial Times. Смята се, че Mitsubishi може да разчита на сериозна помощ от страна на Renault, за да намали разходите си за производство в Европа. Това ще даде зелена светлина за внасяне на нови модели.

Двете фирми са част от алианса Renault-Nissan-Mitsubishi, а французите разполагат със свободни производствени мощности в родната си страна. Засега нищо не е потвърдено, но се очаква официално становище преди края на седмицата.

Пречки обаче има. Говори се, че шефовете в Mitsubishi (34% собственост на Nissan, в която Renault притежава 43% от акциите) не искат френската политика да влияе върху стратегията на Алианса.

Говорител на Mitsubishi заяви пред Autocar, че марката няма коментар по отношение на спекулациите, но по-късно друг представител заяви в Twitter: „Няма да коментираме това, но мога да ви кажа, че плановете на Mitsubishi да премине към бизнес само с продажба не са се променили.“

Припомняме, че само преди няколко дни Mitsubishi показа изцяло новия Outlander, който е разработен заедно с Nissan. Засега джипката не е предвидена за Европа, но плановете могат и да се променят, ако японците сменят стратегията си за континента отново.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *