728 x 90

Новото Mitsubishi Colt всъщност е Renault Clio

  Хечбекът с пет врати използва техника от Renault Clio и ще има хибридна версия. Новото поколение на Colt също ще се произвежда от Renault. Mitsubishi продължава да разширява своята европейска моделна гама и обявява дебюта на новото Mitsubishi Colt за 8 юни 2023 г. През есента моделът ще отпразнува своето завръщане в шоурумите на дилърите.

  Хечбекът с пет врати използва техника от Renault Clio и ще има хибридна версия. Новото поколение на Colt също ще се произвежда от Renault.

  Mitsubishi продължава да разширява своята европейска моделна гама и обявява дебюта на новото Mitsubishi Colt за 8 юни 2023 г. През есента моделът ще отпразнува своето завръщане в шоурумите на дилърите. За последен път японският малък автомобил се предлагаше в Германия преди почти десет години. От 2004 г. до 2014 г. Colt беше съвместна разработка със Smart и съответно близък роднина на Smart Forfour. По онова време Mitsubishi успя да продаде в Европа почти 404 000 бройки от това поколение. Подобно на наскоро представения нов ASX, който е Renault Captur с логото на Mitsubishi, новият Colt също не е японски продукт. Малкият автомобил с пет врати и каросерия хечбек по същество е модифицирано Clio на партньора Renault. Както вече разкриват първите тийзър снимки, Colt очевидно получава само външен вид, адаптиран към актуалната визия на Mitsubishi, без по-дълбоки намеси в каросерията на френския автомобил. Въпреки това Франк Крол, президент и главен изпълнителен директор на Mitsubishi Motors Europe, е убеден, че новият модел „наистина заслужава името Colt“.

  Три моторни варианта

  Тъй като новият Colt е изграден върху платформата CMF-B на алианса Renault-Nissan-Mitsubishi, двигателната му гама  е подобна на предлаганата за Clio. Тя започва с 1,0-литров трицилиндров бензинов мотор с мощност 67 к.с. и максимални 95 нютонметра, съчетан с петстепенна механична скоростна кутия. Като по-мощна алтернатива този агрегат се предлага с турбокомпресор, който увеличава мощността до 91 к.с. и максималния въртящ момент до 160 нютонметра. Силовото предаване тук се осъществява от шестстепенна механична трансмисия. Върховата версия на новото Mitsubishi Colt е с хибридно задвижване и безстепенна автоматична многорежимна (Multimode) трансмисия. Подобно на Clio малкият автомобил комбинира 1,6-литров бензинов двигател с мощност 91 к.с. с 36-киловатов електромотор (49 к.с.) и 15-киловатов стартер-генератор (20 к.с.) до системна мощност от 105 кВт (140 к.с.).

  Производство в турския завод за Clio

  Новото Mitsubishi Colt ще се произвежда в Бурса, Турция, където от поточната линия слиза и Renault Clio. Цената на Mitsubishi Colt също би трябвало да е на нивото на тази на Clio. В момента френският автомобил се предлага в Германия срещу най-малко 18 250 евро.

  Свързани публикации

  Оставете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *