728 x 90

0 звезди за сигурност от краш-тест на бус Mitsubishi! (видео)

Това е ребрандирана версия на Renault Express от 2015 година, а промените за австралийския пазар са минимални.

За 2020 година Mitsubishi върна в продажба лекотоварната си машина Express в продажба в Австралия. Ванът не е нова разработка, но се наложи да премине през краш-тестове от местната организация Australasian New Car Assessment Program (ANCAP).

Резултатите са катастрофални, буквално. Официалният рейтинг на ANCAP за Express е нула звезди от пет възможни. Оценката се базира на множество фактори, между които защита на пътниците, защита на деца, защита при страничен и челен удар и други.

От всички категории най-висок рейтинг Express получава при защитата на възрастни пътници в случай на катастрофа, но дори и този показател е едва 55 процента. При асистиращите системи резултатът е само 7 процента.

ANCAP отбелязва, че възможността за сериозни наранявания на шофьора и пътника до него в случай на челен сблъсък е сериозна. От организацията коментират, че Express не би трябвало да е достъпен за продажба на континента с такива показатели.

Много любопитно е да споменем, че ванът всъщност далеч не е разработка на Mitsubishi. Това е ребрандирана версия на Renault Express от 2015 година, а промените за австралийския пазар са минимални.

Когато се появява на пазара в Европа, моделът получава три от пет звезди за сигурност от Euro NCAP. Много интересно би било да разберем на какво се дължи минималният резултат при тестването на на практика същата машина от властите в Австралия 6 години по-късно.

Вижте пълното представяне на Express в австралийския краш-тест във видеото по-долу.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт