728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Задава се Maybach S-Class с 6.0 V12 мотор!

Maybach V12 ще бъде единствената версия на S-класа, която предлага V12 двигател.

Mercedes-Benz празнува един век от създаването на Maybach тази година, а отбелязването на повода ще стане чрез много специален автомобил. Немците се готвят да изкарат V12 версия на върховия си Maybach S-Class.

Луксозната лимузина видяхме още през ноември месец, но тогава за 6.0 V12 двигателя не беше казано много. Знаехме, че такъв ще дойде и изглежда дебютът му ще се състои съвсем скоро – вече имаме първо изображение от колата.

Mercedes държи детайлите в тайна, но се очаква флагманската S-класа да разполага с познатия 6.0-литров двигател с двойно турбо. Вероятно ще носи индекс S650 или S680 и ще предложи над 600 конски сили, изпратени за първи път до система за задвижване на четирите колела 4Matic, а не само до задната ос.

Maybach V12 ще бъде единствената версия на S-класа, която предлага V12 двигател. Тя ще се противопостави на Bentley Flying Spur W12 и Rolls-Royce Ghost, а се смята, че и Audi работи върху A8 Horch, задвижван от W12 мотор.

Интериорът на Maybach е изцяло посветен на комфорта на пътниците на втория ред седалки. Седанът е по-дълъг от стандартната S-Class с 18 см и заема върхово място в гамата на марката по отношение на своите размери.

Прочети още:
Chevrolet Corvette Z06 има най-мощния сериен атмосферен V8 в историята

Допълнителните нови екстри в кабината включват опционална масажираща функция за подлакътника и отопление на вратовете и раменете на задните пътници. Също така за задните пътници са добавени автоматични удължители на предпазните колани, които обикновено се срещат в купетата и кабриолетите на Mercedes.

Има и електрически подпомагани задни врати, по подобие на Rolls-Royce, които могат да се управляват от водача, както и адаптивно осветление за задните пътници с широк спектър от настройки.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *