728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Новият Maybach S-Class: 5.5 метра свръх лимузина с V12 мотор

Стандартна за Maybach е системата E-Active, която сканира неравностите по пътя и подготвя окачването, за да намали ефекта от тях върху пътниците в кабината.

Mercedes-Benz показа официално Maybach версията на последното поколение S-Class по време на дигитална видео премиера. Лимузината дебютира с дължина от почти 5.5 метра и куп глезотии, а може би най-добрата новина за феновете е наличието на V12 мотор.

В зависимост от пазара, новият Maybach ще се предлага с три двигателя, поне първоначално. На практика всички пазари получават 4.0-литровия V8 с електрификация, който за Европа ще развива мощност от малко под 500 к.с.

Над него ще стои V12 с две турбини и над 600 к.с. – засега не е ясно дали тази версия ще има характерна на стандартна или лимитирана от гледна точка на производството.

Някои пазари ще разполагат и с 3.0-литрова версия с електромотор в автоматичната трансмсиия. Тук пиковата мощност ще бъде 500 к.с.

Стандартно всички версии на Maybach S-Class получават въздушно окачване. Стандартна е и системата E-Active, която сканира неравностите по пътя и подготвя окачването, за да намали ефекта от тях върху пътниците в кабината.

Интериорът е изцяло посветен на комфорта на пътниците на втория ред седалки. Седанът е по-дълъг от стандартната S-Class с 18 см и заема върхово място в гамата на марката по отношение на своите размери.

Допълнителните нови функции в кабината включват опционална масажираща функция за подлакътника и отопление на вратовете и раменете на задните пътници. Също така за задните пътници са добавени автоматични удължители на предпазните колани, които обикновено се срещат в купетата и кабриолетите на Mercedes.

Има и електрически подпомагани задни врати, по подобие на Rolls-Royce, които могат да се управляват от водача, както и адаптивно осветление за задните пътници с широк спектър от настройки.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *