728 x 90

Mercedes-Maybach получава плъг-ин хибридно задвижване във версията S580e

  За първи път в над 100-годишната история на марката се прибягва до електрическо подпомагане Марката Mercedes-Maybach се превърна в еталон за лукс, стил и обществен статус, още от момента, в който Вилхелм и Карл Майбах започнаха да произвеждат автомобили през 1921 г. Тогава целта им беше да създадат „най-доброто от най-доброто“, стремеж, който продължава да

  За първи път в над 100-годишната история на марката се прибягва до електрическо подпомагане

  Марката Mercedes-Maybach се превърна в еталон за лукс, стил и обществен статус, още от момента, в който Вилхелм и Карл Майбах започнаха да произвеждат автомобили през 1921 г. Тогава целта им беше да създадат „най-доброто от най-доброто“, стремеж, който продължава да отразява уникалната аура на Mercedes-Maybach и до днес. Легендарната марка непрекъснато се преоткрива, за да надмине най-високите очаквания за необикновеното. А още от пускането си на пазара през 2021 г., търсенето на Mercedes-Maybach S-класа стабилно нараства.

  „С нашия първи plug-in хибриден модел ние съчетаваме характерното за всеки Maybach луксозното изживяване с локално шофиране без вредни емисии в електрически режим на придвижване. Mercedes-Maybach S 580 e представлява ключова стъпка в трансформацията на богатото наследство на марката в посока електрическото бъдеще.“, казва Даниел Лескоу, изпълнителен директор на Mercedes-Maybach в Mercedes-Benz Group AG.

  Пътуване върху облак

  Mercedes-Maybach S 580 e дава още по-впечатляващо изживяване на тишината. При напълно електрическо шофиране изключително тихият интериор става още по-тих. Седанът се придвижва почти безшумно и с нула емисии. Специфичните електрически функции са дискретно интегрирани с типичната за Maybach експертиза – като скритата букса за зареждане, от лявата страна на автомобила, сините цветни акценти във фаровете или информация за процеса на зареждане в инструменталното табло.

  Основата на хибридното задвижване е високоефективен редови 6-цилиндров двигател от актуалното поколение бензинови двигатели на Mercedes-Benz, съчетаващ 270 кВт/367 к. с. с нисък разход на гориво и емисии на отработени газове. Комбинираната системна мощност от 375 кВт/510 к. с. и максимален въртящ момент от 750 Нм гарантира превъзходно шофиране. Максималният въртящ момент на електрическия мотор от 440 Нм е на разположение от самото начало, което позволява бързо ускорение и динамично управление. Mercedes-Maybach S 580 e ускорява от 0-100 км/ч за 5,1 секунди.
  Автомобилът е оборудван с 11 кВт, 3-фазнен заряден модул за зареждане с променлив ток. Има възможност и за бързо зареждане с прав ток до 60 кВт, с което напълно изтощена батерия може да се зареди за около 30 минути.

  Източник: ams.bg

  Свързани публикации

  Оставете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

  Най-нови

  AUTOCLUB.BG във Facebook

  Facebook Pagelike Widget

  Спорт