728 x 90

Mercedes CLE Cabrio: Да живее четириместният кабриолет!

Mercedes рационализира своята моделна серия и значително намалява броя на вариантите на каросерията при моделите с конвенциионално задвижване в полза на електромобилите. Наличието на S-класа кабрио, E-класа кабрио и C-класа кабрио означаваше, че марката предлага три модела с място за четирима души и липса на покрив. С-класа кабрио и Е-класа кабрио се обединяват S-класа кабрио

Mercedes рационализира своята моделна серия и значително намалява броя на вариантите на каросерията при моделите с конвенциионално задвижване в полза на електромобилите. Наличието на S-класа кабрио, E-класа кабрио и C-класа кабрио означаваше, че марката предлага три модела с място за четирима души и липса на покрив.

С-класа кабрио и Е-класа кабрио се обединяват

S-класа кабрио вече не съществува, а откритите E-класа и C-класа се сливат в един модел. Според вътрешни източници на Mercedes, двете така или иначе трудно се различават визуално. Новият моделще се предлага под наименованието CLE и ще е наличен от 2023 г. По това време ще бъде пуснато и новото поколение на E-класата.

Въпреки камуфлажа, кабриолетът представя добре познатия стил на наскоро представената C-класа. Добре познатите издувки на калниците могат да се видят отстрани и в областта на задния калник. Външните огледала са на панелите на вратите. Няма и B-колона, прозорците са без рамки, а долната линия на прозореца се издига динамично към задната част.

Прочети още:
Новият Ford Mustang - атмосферен V8, 6-степенна ръчка и много нови технологии

Текстилен сгъваем покрив

Въпреки че все още е скрит под дебел камуфлаж, CLE Cabrio ще бъде пуснат на пазара с електрически сгъваем платнен покрив. Линията на багажника е стегната, а светлините стърчат извън каросерията. Регистрационната табела се намира ниско долу в задната броня. В интериора отворената четириместна кола не трябва да се различава от сегашния стил на марката. Дигиталният кокпит зад волана с три спици е налице, както и гигантската централна конзола с вертикален 9,5-инчов дисплей. От страна на задвижването кабриолетът на платформата MRA II е оборудван само с четирицилиндрови двигатели (бензинови и дизелови). Топвариантите ще бъдат AMG версиите C43 и C63e.

Идва и CLE купе

Освен CLE като кабриолет ще има и съответното купе на същата база. По отношение на цената, кабриолетът, а по-късно и купето, ще са значително по-скъпи от останалите модели C-класа или E-класа.

Източник: AMS.bg

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *