728 x 90

Mercedes SL вече и с 4-цилиндров мотор

Голямата новина за тази версия на SL-Class е нейният 2.0-литров четирицилиндров двигател с турбо с вътрешен код M139.

Mercedes добавя нова базова версия на своя елегантен роудстър SL. Mercedes-AMG SL43 буквално предлага половината двигател от своите по-мощни братя, заменяйки V8 с двойно турбо за четирицилиндров мотор с единично турбо. Разбира се, тъй като това е продукт на AMG, мощността не е едва половината от тази на V8.

Голямата новина за тази версия на SL-Class е нейният 2.0-литров четирицилиндров двигател с турбо с вътрешен код M139. Феновете на Mercedes-Benz са запознати с този двигател, но тук на разположение е електрически турбокомпресор. Технологията идва почти директно от опита на Mercedes във Формула 1, като се използва същата 48-волтова електрическа система, която захранва стартер-генератор. Накратко, много малък електродвигател в турбото го развърта, докато изгорелите газове поемат контрола и добавят тяга. В резултат на това Mercedes казва, че двигателят предлага „особено спонтанна реакция на газта в целия диапазон на оборотите“, като същевременно повишава ефективността.

Прочети още:
Mercedes CLE Cabrio: Да живее четириместният кабриолет!

Какво означава това за шофьора? Четирицилиндровият двигател на SL43 генерира 381 к.с. при 6750 об/мин. Що се отнася до въртящия момент, ще получите солидни 480 Нм, започвайки от 3250 оборота в минута и поддържайки го до 5000 оборота. Системата стартер-генератор може също да добави допълнителни 14 к.с. за кратки периоди. Задачите за превключване на предавките се извършват от познатия деветстепенен MCT, изпращащ мощност само към задните колела.

Натиснете газта на SL43 и Mercedes казва, че ускорението до 100 км/ч ще отнеме само 4.9 секунди. Базовият SL трябва да достигне максимална скорост от 275 км/ч. Mercedes обяснява, че по-малкият двигател означава по-малко маса отпред, придавайки на SL43 собствени подобрени характеристики на управление.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *