728 x 90

Тази Lancia Fulvia стои неподвижно на едно и също място вече 47 години

Всички сме чували за коли в хамбари, които са стояли в почивка в продължение на десетилетия. Това, за което не чуваме често обаче, е паркиран на обществено място в продължение на години автомобил, да не говорим за такъв, който стои неподвижен десетилетия наред. Точно такъв е случаят с тази стара Lancia Fulvia. В малкия град

Всички сме чували за коли в хамбари, които са стояли в почивка в продължение на десетилетия. Това, за което не чуваме често обаче, е паркиран на обществено място в продължение на години автомобил, да не говорим за такъв, който стои неподвижен десетилетия наред. Точно такъв е случаят с тази стара Lancia Fulvia.

В малкия град Конелиано, Венето, Lancia Fulvia Berlina от 1970 г. предизвиква доста шум. Въпреки че Berlina не е достигнал емблематичния статут на рали автомобил, този седан се превърна в малка туристическа атракция. Малкият седан е седял на едно и също място от близо половин век. Ако искате точна цифра, става въпрос за над 47 години без движение.

И така, каква е историята? Fulvia Berlina е собственост на 94-годишния жител Анджело Фреголент. Фреголент държи щанд за вестници пред колата и дома си до 2019 г. По принцип седанът Lancia е мястото, където той складира своите вестници, преди да ги постави на щанда. Нещо като голям шкаф на колела, който стои неподвижно.

Прочети още:
Хит от Facebook: Шофьор на Alfa Romeo 159 катастрофира, издирва младо момиче с Fiat Punto, спряло да помогне

За съжаление 47-годишната поредица е прекъсната поради ремонт на тротоара. Фреголент казва, че се е съгласил да премести колата, стига да не бъде бракувана. Освен това колата вече е известна личност в малкия град. Италианският вестник Il Gazzinetto дори я нарича местна забележителност.

Тук си струва да се отбележат две неща. Като се има предвид, че италианските автомобили от онази епоха са известни с ръждата, удивително е, че тази Lancia не се е превърнала в купчина прах. Второ, както Motor1.com отбелязва, никъде не е споменато дали колата някога е получила талон за паркиране през всичките десетилетия, през които е стояла там.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *