728 x 90

77.4-кВч батерия и камери вместо огледала за обновения Hyundai Ioniq 5

Hyundai подобрява своя отличен с множество награди Ioniq 5 с представянето на моделната година 2023. Обновеният Ioniq 5 ще бъде оборудван с нова 77.4-кВч батерия. Освен това, автомобилът ще предложи серия от нови функции за по-нататъшно подобряване на изживяването при шофиране на своя изцяло електрически модел включително нова система за климатизация на батерията и странични

Hyundai подобрява своя отличен с множество награди Ioniq 5 с представянето на моделната година 2023. Обновеният Ioniq 5 ще бъде оборудван с нова 77.4-кВч батерия. Освен това, автомобилът ще предложи серия от нови функции за по-нататъшно подобряване на изживяването при шофиране на своя изцяло електрически модел включително нова система за климатизация на батерията и странични камери за обратно виждане.

Hyundai пусна Ioniq 5 в световен мащаб през февруари 2021 г. Първият модел, базиран на първата специализирана BEV платформа на Hyundai Motor Group, Electric Global Modular Platform (E-GMP), той се оказа популярен както сред журналистите, така и сред клиентите на Hyundai. Миналата година Ioniq спечели редица награди в индустрията с 30 победи в цяла Европа, включително престижната награда „Автомобил на годината 2021“ в Германия. Освен това е финалист в предстоящата Европейска кола на годината 2022.

За първи път обновеният Ioniq ще бъде оборудван и с дигитално огледало за обратно виждане. Digital Center Mirror (DCM) ще превърне вътрешното огледало на модела в екран, който показва изгледа отзад на автомобила. Тази функция оптимизира видимостта, като осигурява безпрепятствен панорамен изглед отзад на автомобила. DCM камерата е инсталирана под задния спойлер на Ioniq 5, като го предпазва от замърсяване.

Подобреният Ioniq 5 на Hyundai също ще предлага цифрови странични огледала (DSM). Вече налична за корейските модели Ioniq, тази високотехнологична функция ще бъде налична в Европа за първи път в автомобил на Hyundai. DSM намалява въздушното съпротивление и ще осигури на клиентите на IONIQ 5 ясен изглед отзад, дори при лошо време.

Междувременно, новата функция за климатизация на батерията ще позволи на Ioniq автоматично да адаптира температурата на батерията си по време на пътуване, за да осигури оптимални условия на зареждане при достигане на зарядната станция. Това гарантира подобрена динамика на зареждане в при гореща или студена околна среда. Тази функция се активира автоматично, когато точка за зареждане бъде въведена в навигационната система на автомобила.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт