728 x 90

Оригиналният Hyundai IONIQ слиза от поточните линии през юли месец тази година

През юли 2022 г. производството на оригиналния Hyundai IONIQ ще приключи в завода на компанията в Улсан в Южна Корея. Последният IONIQ, който слезе от производствената линия, ще отбележи края на важна глава в най-новата история на Hyundai. Когато моделът беше пуснат на пазара през 2016 г., той стана първият автомобил в света с три

През юли 2022 г. производството на оригиналния Hyundai IONIQ ще приключи в завода на компанията в Улсан в Южна Корея. Последният IONIQ, който слезе от производствената линия, ще отбележи края на важна глава в най-новата история на Hyundai. Когато моделът беше пуснат на пазара през 2016 г., той стана първият автомобил в света с три електрифицирани задвижващи агрегата: Hybrid, Plug-in Hybrid и Electric

Прекратяването на IONIQ в световен мащаб представлява дълго планирано решение от Hyundai да отговори на променящите се потребителски изисквания в автомобилния сектор. IONIQ обаче ще остане истински новатор, който разтърси индустрията и постави пътя към историята на успеха, в която се превърна днес гамата IONIQ EV.

IONIQ е водеща марка за развитието на Hyundai в сегмента на електрическите автомобили. След като продаде 135 692 модела на европейския пазар между края на 2016 г. и декември 2021 г., моделът напълно отговори на бизнес очакванията на компанията. Продажбите на първата серия IONIQ ще продължат най-малко до юни 2022 г., в зависимост от наличността на дилъра.

При стартирането си през 2016 г., IONIQ беше възхваляван за своя дизайн, който функционираше не само, за да го отличава на пътя, но и да осигури аеродинамични характеристики, основавайки се на ранните разработки на Hyundai в областта на електромобилността. Гладките линии и плавната форма дадоха на IONIQ водещата тогава стойност на въздушно съпротивление (Cd) в класа от 0,24, намалявайки съпротивлението и подобрявайки горивната ефективност.

IONIQ беше не само пионер в адаптирането на езика на дизайна на флуидни скулптури на Hyundai, но и във връзка с техническите му аспекти. IONIQ беше първият в света автомобил, проектиран от самото Индустриал Комерс Ко ЕАД София, бул. „Околовръстен път“ 260, (с/у Бизнес Парк София) Т: +359 2 8044100 М: +359 894 600110 начало за три електрифицирани задвижващи агрегата, с налични hybrid, plug-in hybrid и electric. Изключителната ефективност на IONIQ проправи пътя за напредъка на Hyundai в електрифицираните модели и положи основите на марката IONIQ EV и други електрифицирани модели в цялата гама на Hyundai.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт