728 x 90

Електрическият Hyundai Ioniq 6 дебютира с ретро дизайн и пробег до 610 км

Hyundai Motor Company пусна на пазара дългоочаквания IONIQ 6. Като нов модел от изцяло електрическата линия на марката IONIQ, наборът от модерни технологии, персонализирано пространство и функции и отличен пробег предефинират границите на електрическата мобилност. IONIQ 6 осигурява приблизителен изцяло електрически пробег от над 610 км, съгласно стандарта за Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure

Hyundai Motor Company пусна на пазара дългоочаквания IONIQ 6. Като нов модел от изцяло електрическата линия на марката IONIQ, наборът от модерни технологии, персонализирано пространство и функции и отличен пробег предефинират границите на електрическата мобилност.

IONIQ 6 осигурява приблизителен изцяло електрически пробег от над 610 км, съгласно стандарта за Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure (WLTP), както и ултра-бърза възможност за многократно зареждане 400V/800V, станала възможна от новата платформа Hyundai Motor ElectricGlobal Modular Platform (E-GMP)., позната от успешния IONIQ 5. IONIQ 6 също така има това, което може би е най-аеродинамичният стил на Hyundai до момента и набор от функции, които подобряват цялостносот изживяване като двуцветно амбиентно, което може да се синхронизира със скоростта и да променя своите настройки, индивидуални настройки на динамиката на автомобила и електрически активен звуков дизайн (e-ASD), подобряващи електрическата мобилност

IONIQ 6 се възползва от предимствата на новата платформа E-GMP, за да осигури изключително дълго междуосие от 2950 мм и избор от 20-инчови или 18-инчови колела. С впечатляващата обща дължина от 4 855 мм, ширинаот 1 880 мм и височина от 1 495 мм на IONIQ 6 му придават отличителен елегантен и стилен екстериор, който да го откроява сред постоянно нарастващия пазар на електрически автомобили.

Интериорът на IONIQ 6 е специално разработен, за да служи като удобно и персонализирано скривалище. Двуцветното амбиентно осветление позволява на шофьора да персонализира външния вид и усещането на интериора на кабината, като избира от спектър от 64 цвята и шест предварително избрани теми. Режимът Speed Sync Lighting добавя емоция към шофирането, като променя яркостта на вътрешното осветление на първия ред въз основа на скоростта на автомобила.

Опционалните седалки Relaxation Comfort на първия ред насърчават свободното време чрез просто регулиране на ъгъла на седалката. В допълнение, всички негови седалки са специално произведени за изцяло електрически модели и са приблизително 30 процента по-тънки от тези в други конвенционални модели, осигурявайки повече пространство за пътниците. Налични са четири USB порта тип C и един USB порт тип A за подобряване на удобството на клиентите.

IONIQ 6 се предлага с набор от задвижващи двигатели и батерийни пакети, които отговарят на нуждите на всеки клиент. Голямата батерия с пробег 77,4 кВч може да се комбинира със задвижване на задните колела (RWD) или задвижване на всички колела (AWD). Най-мощната версия, произвеждаща комбинирана мощност от 239 кВ и 605 Нм въртящ момент. Тази конфигурация може да ускори от 0 км/ч до 100 км/ч за 5,1 секунди.

IONIQ 6 може да се похвали с впечатляващ коефициент на консумация на енергия. Консумацията на енергия на стандартната батерия с капацитет 53 кВч с 18-инчови гуми и двигател със задно задвижване се оценява на под 14 кВч/100 км, според WLTP. Това прави IONIQ 6 един от най-енергийно ефективните автомобили на пазара.

Архитектурата E-GMP на IONIQ 6 може да поддържа както 400V, така и 800V мощност за зареждане, като стандартното зареждане е 800V; може да поеме 400V зареждане без необходимост от допълнителни компоненти или адаптери. Със зарядно устройство с мощност 350 кВ, IONIQ 6 може да зарежда от 10% до 80% само за 18 минути.

IONIQ 6, подобно на IONIQ 5 преди него, предоставя иновативна функция V2L, която позволява на клиентите да зареждат всякакви електрически устройства — идеално за захранване на нужди по време на прекъсване на електрозахранването, къмпинг или проекти на открито. V2L се активира с помощта на наличен адаптер за аксесоари и влиза във външния порт за зареждане. В допълнение към външния електрически контакт има втори контакт под седалката на задния ред за зареждане на лаптопи, телефони и други устройства.

IONIQ 6 е оборудван със следващото ниво на Hyundai SmartSense, Advanced Driver Assistance Systems, осигуряващи безопасност и удобство на пътя. Highway Driving Assist II (HDA II) помага да се поддържа зададена дистанция и скорост от автомобила отпред, когато се движите по магистрала и помага да центрирате автомобила в лентата по време на шофиране, дори и в завой. В случай, че автомобилът отстрани се движи много близо, той помага да се коригира пътя на автомобила, за да не бъде в опасност. Ако шофирате над определена скорост, държите волана и задействате мигачите, IONIQ 6 автоматично променя лентата в посочената посока.

Интелигентният круиз контрол (SCC) помага да се поддържа дистанция от превозното средство отпред и да се кара със скорост, зададена от водача, като отразява научения стил на шофиране на водача. Когато SCC е неактивен, функцията научава стила на шофиране на водача. Когато SCC е активиран, функцията шофира автоматично, като имитира научения стил на шофиране.

Разнообразие от функции за удобство при паркиране правят паркирането при различни обстоятелства по-лесно от преди. Дистанционният интелигентен асистент за паркиране II (RSPA II) помага за дистанционно паркиране или помага за дистанционно излизане от парко място чрез команди от дистанционно управление. В IONIQ 6 тази функция работи за успоредно, перпендикулярно и дори диагонално паркиране.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт