728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Само в AUTOCLUB.bg: Genesis тества европейската версия на GV70

Прототип на модела беше заснет във Франкфурт.

Genesis обяви официално навлизането си в Европа, което ще започне по-късно това лято. Първите модели, които ще пристигнат на Стария континент, са седанът G80 и джипката GV80, като и двата първоначално ще се предлагат само в Германия, Великобритания и Швейцария. Може би догодина ще видим и по-малкия джип GV70, който пък беше заснет по време на подготовката си пазарен срарт във Франкфурт.

Снимките, които виждате тук, ни бяха предоставени ексклузивно от нашия читател Димитър Киров. Лично той е заснел маскирания прототип в немския град, като на този етап по всичко личи, че това не е електрическата версия на луксозния SUV. Макар и в задната част да не виждаме ауспуси, то наличието на отвор за резервоар на задния ляв калник, както и стандартната радиаторна решетка отпред, говорят за наличието на двигател с вътрешно горене.

Засега не е ясно с какви двигатели ще се предлага GV70 в Европа. По принцип моделът е проектиран с възможност за 2.5 и 3.3 турбо бензинови мотори, както и 2.2-литров дизел. Последният може да се смята за сигурна опция на Стария континент, но ще бъде интересно да видим дали и флагманското V6 предложение също ще се появи в шоурумите на нашия континент. От шпионските снимки виждаме, че интериорът на модела няма да бъде променен спрямо версията за Северна Америка.

Прочети още:
Новият GAZelle има LED фарове, дизел от VW и струва 35 500 лв.

При анонсирането си за Европа по-рано тази година, Genesis обяви, че има за цел да продава директно на обществеността както онлайн, така и чрез така наречените Genesis Studios, първите от които ще отворят врати в Лондон, Мюнхен и Цюрих. От фирмата обещават също така, че ще модифицират автомобилите си изцяло според предпочитанията на европейските потребители, а изглежда точно това се случва в момента с джипката GV70.

За да постигне целите си на капризния европейски пазар, Genesis ще разработи набор от „лесни за използване цифрови инструменти“ за своите клиенти, които предпочитат да пазаруват онлайн. Специална платформа ще предостави подробен онлайн конфигуратор. Не на последно място, програмата Genesis Five Year Care ще включва актуални софтуерни актуализации, безплатна пътна помощ и гаранция.

Благодарим на Димитър Киров за снимките!

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *