728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Genesis Electrified GV70 е луксозен електрически SUV с 483 к.с. и двойно предаване

След Electrified G80 от Auto Shanghai 2021 през април, Electrified GV70 новата електрическа премиера на Genesis, която виждаме за първи път по време на изложението Auto Guangzhou 2021. За разлика от GV60, който се базира на изцяло индивидиална архитектура, новият SUV модел е изграден върху базата на стандартния GV70 като двигателят с вътрешно горене е

След Electrified G80 от Auto Shanghai 2021 през април, Electrified GV70 новата електрическа премиера на Genesis, която виждаме за първи път по време на изложението Auto Guangzhou 2021. За разлика от GV60, който се базира на изцяло индивидиална архитектура, новият SUV модел е изграден върху базата на стандартния GV70 като двигателят с вътрешно горене е заменен от електрическо задвижване.

Луксозната джипкз изглежда точно както бихте очаквали, като по същество пренася дизайна на модела с конвенционално захранване, като може би бай-голямата промяна е замяната на предната решетка със затворена решетка. Подобно на Electrified G80, новият GV70 без ДВГ се предлага стандартно със задвижване на всички колела. При използване на режим Boost се достига пикова максимална мощност от 483 конски сили и 700 Нм въртящ момент.

С включени режими Boost и Sport, Electrified GV70 ще се нуждае само от четири секунди и половина, за да достигне 100 км/ч от място. Друга разлика между SUV-то и електрическия седан на марката е внедряването на режим e-Terrain, пригоден за шофиране по по-неравни пътища. Такъв режим няма да намерите и при GV60.

Любопитното е, че размерът на батерията не е обявен. Знаем, че кросоувърът ще поддържа бързо зареждане с мощност 350 кВ, с което ще зареди батерията от 10 до 80 процента за по-малко от 20 минути. С напълно заредена батерия, Electrified GV70 ще измине повече от 500 километра, но имайте предвид, че това число се основава на китайския цикъл CLTC.

Прочети още:
Volvo: Производството на електромобил генерира 70 процента повече емисии от кола с ДВГ

На този етап нищо не е официално, но се смята, че Electrified GV70 ще бъде първият електрически модел на Hyundai Group, който ще бъде произвеждан в Северна Америка, по-специално в завода на фирмата в Алабама.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *