728 x 90

Citroen Ami струва 20 евро на месец във Франция, може да се кара от 14-годишни

Миниатюрният Citroen Ami e вече на пазара в много европейски страни, където се предлага или срещу фиксирана цена за закупуване, или срещу месечен наем. Доста любопитни са цифрите във Франция, където предпочитаната опция изглежда е месечният наем. На домашния си пазар Ami започва от 7390 евро, когато е купен директно, или срещу 20 евро месечен

Миниатюрният Citroen Ami e вече на пазара в много европейски страни, където се предлага или срещу фиксирана цена за закупуване, или срещу месечен наем. Доста любопитни са цифрите във Франция, където предпочитаната опция изглежда е месечният наем.

На домашния си пазар Ami започва от 7390 евро, когато е купен директно, или срещу 20 евро месечен наем. Важно е да уточним, че при втория вариант се внася първоначална такса от 3408 евро. При тази схема наемът е за 48 месеца.

Друга много любопитна подробност е, че Ami може да се шофира от деца на 14-годишна възраст във Франция. В повечето други страни от Европа минималната възраст е 16 години, а във Великобритания, където продажбите ще започнат тази пролет, минимумът е 17 години.

Прочети още:
Mercedes EQS от Brabus - 7 процента по-голям пробег при 140 км/ч

Предлагайки пробег от 74 км и максимална скорост от 45 км/ч, Ami очевидно е ориентиран към градска употреба, въпреки че Citroën казва, че много клиенти го използват в малки градове и селски райони, където общественият транспортът не е достатъчно развит. Електрическото задвижване гарантира, че моделът ще бъде допускан до центровете на всички европейски градове.

Ami ще се предлага онлайн и в магазините FNAC. Моделът ще бъде на разположение за тест-драйв в специално изградени за това зони. Ami ще се предлага и в дистрибуторската мрежа на Citroen.

Citroen Ami e официалният полицейски автомобил на територията на гръцкия остров Халки.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *